10 DEJSTEV O MATERINSTVU

Draga moja spodaj pripenjam nekaj dejstev o materinstvu, ki so tu z razlogom! Z dobrim razlogom in ne zato, da bi te spravili v slabo voljo. Tu so zato, da bi te opomnili, da razturaš na izjemno ovinkasti poti, ki jo im. materinstvo. Uživaj v branju in nikar ne pozabi, da svojemu otroku (kljub kakšnemu padcu, solzam in povzdvignjenem glasu) predstavljaš vse na svetu!

Torej, 10 (realnih in zabavnih) dejstev o materinstvu z vidika popolnoma navadne mamice:

1.Kronično utrujena

Živa resnica, s katero se sčasoma navadiš tudi  funkcionirati. Navadiš se naspati v petih urah in navadiš se črpati energijo v malenkostih.

2. Vsak je unikaten

Poslušaš o metodi uspavanja, ki zelo dobro deluje pri otroku tvoje prijateljice? Super fajn, a to ne pomeni nič. To pomeni le to, da obstaja natanko 10 % (ali pa še manj) možnosti, da bo delovala tudi pri tvojem otroku.

3. Mami instinkt

Vedno in povsod je tisti, ki ti kaže pot. Nikar ne dovoli okolici vplivati na to, da ga ne slišiš!

4. Pravljice na vsakem koraku

Pravljično materinstvo s popolnimi črno-belimi fotografijami je nekaj, a realnost je drugačna. Če že – so to izrazito črni podočnjaki pod očmi novopečene mamice in nikoli več beli outfiti zaradi vedno umazanih rokic.

5. Dobronamerni nasveti so le dobronamerni nasveti

In ti si tista, ki se odločaš, ali bodo primerni za tvojega otroka. Nikoli, res nikoli ne bo nihče drug vedel več o tvojemu otroku, kot veš sama.

6. Obisk trgovine ali kozmetičarke boš enačila potovanju na Bahame

Mamice potrebujemo zelo malo, da smo srečne. Nakup torbice, kavica s prijateljico ali kratek vikend pobeg s partnerjem je včasih dovolj in pomeni veliko več, kot enotedenski oddih na fancy kraju, kjer bi tako in tako nenehno mislile na svoje sončke.

7. Mami prijateljice

Materinstvo te nauči marsičesa, tudi tega, da ceniš svoj čas in energijo. Nauči te, da ti ni potrebno vlagati v ljudi, ki tega ne spoštujejo. Šele v materinstvu spoznaš, kdo je pravi prijatelj in koga si želiš v svojem življenju.

8. Mami moda

V svoji omari pozdravi mami jeans, t-shirte, nahrbtnike in superge. Celotni videz zaokroži še z figo in si pripravljena na akcijo.

9. Znižaj standarde

Tla brez madežev in drobtin ter kristalno čista okna? Ne, največkrat ne gre in nima smisla, da se pretirano obremenjuješ. Otrok si ne bo zapomnil čistih oken, temveč mamico, ki se je z njim igrala.

10. Ljubila boš brezpogojno

Nekaj, kar se enostavno ne da opisati z besedami. Lahko le čutiš … z vsakim njihovim pogledom, objemom in poljubom. Z vsakim prihodom sredi noči, z vsakim “mami lad te imam” …

In 11. (oz. najpomembnejše dejstvo) – BITI MAMICA JE NEKAJ NAJLEPŠEGA!


Modna nedelja je posvečena outfitu, ki ga zaradi vseh zgoraj naštetih dejstev prakticiram le ob redkih priložnostih, zato je danes poseben dan in močno upam, da vam bo všeč …

Fotografija EVING

Frizura Glamur studio Novo mesto

 

 

 

 

 

 

 

 

Sandali in pulover Stradivarius, krilo Zara, torbica Mohito.