10 ZAPOVEDI SREČNIH MAMIC

1. Mnenje drugih jim ne predstavlja sreče!

Mnenje drugih je zgolj to, mnenje namreč, ki si ga ne jemljejo k srcu. Če kdo misli, da je lena mama, se zaveda, da to ne pomeni nič slabega in takrat svojemu otroku še bolj ponosno pripravi čokolino za lene mame.

2. Ne zahtevajo, da je njihov dan popoln!

Ne pričakujejo, da gre vedno vse po načrtu, zato jim je lažje soočanje z izrednimi neljubimi dogodki (kot je otrokov izpad v trgovini).

3. Ne obsojajo drugih mamic!

“Sosedova hčer ne doji?! Od prijateljice otrok je ugriznil našega?! Sin od sodelavke je nenehno na iPadu!” Za njih enostavno ni noben razlog dovolj dober, da bi obsojale in kazale s prstom.

4. So zadovoljne z ustvarjalnim neredom!

Stanovanje je dom, kjer so opazne sledi otrokovih rok, ki pravijo “tukaj smo doma”. Razumejo, da sta sterilno stanovanje in prazen koš za perilo pri malčkih nekaj nemogočega (in tudi nepotrebnega za lepo življenje).

5. Si ne očitajo brezveznih napak!

Globoko dihanje, izguba nadzora in povišan ton glasu je nekaj, kar si je enostavno potrebno oprostiti. Srečne mame razumejo, da ne morejo  vse delati tako, kot bi morale in si oprostijo morebitne napake.

6. Ne pozabljajo nase!

Kava s prijateljico, zmenek s partnerjem in telovadba so opravila na tedenskem seznamu srečne mame. Vedo, da majhne stvari naredijo veliko.

7. Ne obremenjujejo se s celulitom in dvemi kg viška!

Zavedajo se, da biti mama pomeni imeti posledice, zato svoje telo vidijo drugače. Vidijo ga kot nekaj, kar je omogočilo čudež, zato je z njim potrebno spoštljivo ravnati.

8. Se ne obremenjujejo zaradi (ne)pomembnosti!

Ne prespi noči? Ni shodil? Ne zna plavati? Mejniki, s katerimi se mnoge mamice hvalijo, a srečne mamice vedo, da otroci niso tekmovanje, kdo bo boljši (in hitrejši).

9. So pozitivne!

Vsako stvar vidijo s prave perspektivne, ki jim daje zagon za vsak nov korak (četudi v klanec). Tudi zato so takšne mame najboljše prijateljice.

10. Si priznajo, da so utrujene in takrat rečejo NE!

Poslušajo se in vedo, kdaj je dovolj in takrat brez slabe vesti in s pravim pristopom rečejo:”Žal ne zmorem”.

In najpomembneje – srečne mame so tiste, ki imajo srečne otroke! Bodite srečne!