5 STVARI, KI MI POMAGAJO PREŽIVETI

Utrujena, izmučena in brez energije …

Znano?

Ko se pogovarjam s svojimi prijateljicami ali berem zapise drugih mami blogerk vedno znova ugotavljam, da je utrujenost res tisti poglavitni in najbolj moteč dejavnik, ki vpliva na kvaliteto našega vsakdana. Nekje sem prebrala, da zaradi pomanjkanja energije nikakor ne uspemo uživati v materinstvu, kot bi sicer, če bi uvedle nekaj majhnih sprememb, ki bi zagotovo pripomogle k samemu zdravju in boljšemu počutju.

Ni skrivnost, da v tem hitrem tempu življenja premalo naredimo zase, vedno se namreč podrejamo drugim in (kot mamice) poskušamo vsak prosti trenutek nameniti otrokom. Vse skupaj nekaj časa še gre, a kmalu začne utripati rdeča luč in signal za pregrevanje in takrat poskušamo uvesti nemogoče in drastične spremembe. Težava je ravno v tem … Že večkrat sem v svoje življenje poskušala korenito posegati in se na primer za kakšen mesec odpovedovala vsemu možnemu (tu imam v mislih predvsem sladkarije) ali pa kot nora telovadila. In normalno, stvar se je le poslabšala … Utrujenost je ostala, jaz pa sem se vedno znova znašla v istem začaranem krogu.

Zato sem se v letošnjem letu lotila majhnih spremem, ki niso tako zelo stresne in v katerih dejansko uživam! Malenkosti, ki jih uvajam počasi, korak za korakom. Trenutno nisem spodobna štirikrat na teden teči ali iti v fitnes (kot sem to včasih brez težav), zato pa se zadovoljim z eno umirjeno vadbo na teden … Katere so tiste pozitivne spremembe, ki jih počasi in postopoma uvajam v svoje življenje, lahko preberete v spodnjem opisu.

Skrb za zdravje je pomembna vrednota, ki jo vzgajamo in osvajamo celo življenje. Zdaj je pravi čas, da zdrave navade vzgojimo tudi našim otrokom. Za to nam bodo zagotovo hvaležni. Zapomnimo si, da vedno učimo z vzgledom!

 

  1. TELESNA AKTIVNOST

Obožujem vadbo in čas, ki ga takrat izkoristim za meditacijo. Zaenkrat mi časovno znese le enkrat na teden, a vseeno je to nekaj, kar me v resnici napolni in komaj čakam trenutek, ko bom zopet bolj redno in z veseljem obuvala tekaške superge.

2. ZDRAVA PREHRANA

Ok, priznam – to je področje, kjer teorijo obvladam v nulo, v realnosti pa se vseeno izjemno težko odpovem vsem sladkim dobrotam. Če pa so na vsakem koraku?! In kako stvar rešujem? Tako, da si sladke pregrehe privoščim le takrat, ko mi zares zadišijo. Ne takrat, ko so dostopne ali takrat, ko mi je dolgčas ali takrat, ko sem lačna. Pravijo, da moraš hrano izbirati z glavo in ne le z želodcem!

3. WATEROUT

Pred kakšnim mesecem sem dobila to malo zeleno škatlico v testiranje in takrat si nisem mislila, da bo dejansko povzročila veliko spremembo v mojem počutju. Po preizkušanju sem se namreč počutila veliko bolje, zato zdaj svoja jutra obvezno začenjam s to čudežno okusno pijačo. Napitek WaterOut iz kolekcije SlimJOY se uporablja tudi kot pomoč pri hujšanju, jaz pa ga uživam predvsem zaradi diuretičnega učinka. Napitek namreč pospeši cirkulacijo in izločanje strupov iz telesa, katerih se je v vseh teh napornih letih zagotovo ogromno nabralo. 🙂

Več o napitku WaterOut si lahko preberete tu. Po dveh mesecih ga je možno zopet dobiti v akciji 1+1. 😉

4. DROBNI UŽITKI

Kateri so vaši? So to dolgi sprehodi ob morju ali risanje z otroci? Je to morda gledanje serij ali šoping najnovejših modnih trendov? Verjamem, da lahko majhne radosti (ki se jih veselimo kot majhni otroci) prinesejo ogromno srečo in s tem tudi ugodno vplivajo na naše zdravje. Moj drobni užitek, ki je pri meni že nekakšna stalnica, je gledanje tv serij ob petkih zvečer. Sproščanje, ki ga ne zamenja nobena divja žurka.

5. NE!

Občudujem in spoštujem vsakega, ki zna in si upa reči NE! Lahko gre za NE dodatnemu delu, ki ne se nikoli ne zaključi s pohvalo ali pa NE materinskemu nasvetu, ki naj bi bil vrhunski za tvojega otroka! Reči ne je prava umetnost, ki se je nekateri učimo celo življenje, nekateri pa to obvladajo že od rojstva. Tudi sama velikokrat zabredem, ker nisem dovolj spretna in dobra v tem, da bi se postavila zase in začela ceniti svoj čas, a mi gre veliko bolje … Upam si trditi, da me je ravno materinstvo naučilo in spodbudilo k temu, da marsikateremu balastu v svojem življenju enostavno rečem NE!

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Sensilab.