50 ODTENKOV SIVE

Poznate tisti občutek, ko morate najprej malo razmisliti preden odgovorite na vprašanje “koliko si stara”? To se mi je zgodilo že neštetokrat … Včasih začnem celo računati in na prste seštevati. Bom rekla, da je to en lepših mami simptomov saj se zadnja leta sploh ne utegnem obremenjevati s svojo realno starostjo!? Kaj pa naj, če sem obtičala v 27 letu. 🙂

Nikoli nisem tako močno čutila svojih let kot ta teden, ko dobesedno umiram zaradi sobotne žurke. Žan me je danes zjutraj vprašal zakaj sem tako utrujena, ponudil mi je celo zdravilni objem in poljub …

Ne spomnim se dneva (oz. noči), ko sem nazadnje čisto zares žurala … Ne mislim le na pijačko in kino do 23. ure, govorim namreč o čisto pravem žuru z glasnim petjem, plesom in vrnitvi domov okoli četrte ure zjutraj. Ja, presenetila sem samo sebe! Dokazala sem, da tudi mame znamo žurati in biti na OFF!

Najverjetneje me bo zdaj pol sveta čudno gledalo, ker si tega ne bi smela privoščiti!? Kje so takrat otroci? A tako majhni spijo nekje drugje?

Včasih se zaradi govoric brez razloga slabo počutimo in poskušamo opravičevati vsak prost trenutek, ki ga namenimo sebi, svojemu partnerju ali pa prijateljici. NI POTREBNO! Zakaj bi se morale opravičevati, če enkrat (ali pa dvakrat na mesec) odpeljemo otroke za uro ali dve (ali celo noč) k babici in dedku? A to pomeni, da smo slabše mame? A to pomeni, da smo neodgovorne in sebične? Da ne ljubimo svojih otrok?

NE, NE in NE (bi rekel moj triletnik)!

Morda se mi divja noč, ki jo bom ponovila čez kakšno leto, res nekoliko pozna na počutju in predvsem na obrazu, a to še zdaleč NE POMENI, da sem otrokoma v nedeljo cel dan vrtela Tačke na patrulji in jima za kosilo ponudila le piškote in mleko!

Velikokrat me prijateljice z občudovanjem pohvalijo, ker si znam vzeti čas samo zase … Hmmm, daleč od tega. Pravzaprav je za to, da se za kakšno minutko odklopim potrebno veliko dogovarjanja, usklajevanja ter idealna postavitev vseh možnih zvezd na nebu. In, ko že skoraj uspe nekdo zboli ali pa si mislim “bom že drugič, saj jaz (ali moja frizura) že nisva pomembni”.

Zato drage mame ne bodimo obsojajoče in ne kritizirajmo, ko si katera izmed nas dovoli šoping odklop, masažo, savno ali pa le ležanje na sedežni. Da se je to uresničilo je bilo zagotovo potrebno nekaj mesečno načrtovanje in cela selitev narodov!

Za konec sem hotela priložiti svojo fotografijo s sobotne žurke pa sem bila tako “preobremenjena” s plesanjem in uživanjem, da nimam nobene (ali pa take, ki bi bila primerna za blog)! Zato en fajn throwback iz časov, kjer sem obtičala. Ja, prav imate, gre za dekliščino … 🙂

Bride to be se naslednji dan ni soočala z močnimi odtenki sive pod očmi, ki jih jaz ponosno nosim že cel teden. A ni imela še ene bolj pomembne stvari! Če je slučajno kdaj zbolela, v svoji lekarni ni najdla zdravilne objeme in poljube, ki so mene danes pozdravili!

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
58