A DRUGEGA LJUBIMO MANJ

Dragi moj mali fantek!

Že, ko sem prvič začutila tvoje rahlo brcanje v trebuhu, sem vedela, da bo ljubezen do tebe tako močna kot je tista do tvojega brata. Vedela sem, da nosim še en čudež in še eno veliko ljubezen! Žal pa niso vsi občutki pravljični, tega ne bom tajila. Morda mojih besed še dolgo ne boš razumel, morda ti bo bolj jasno, ko boš starejši. Upam pa, da mi boš nekoč oprostil moje napake, ki te morda prizadenejo! Poskušam biti enako dobra do obeh, a včasih ne gre in zavozim, včasih pogrnem na celi črti!

Ravno si upihnil drugo svečko in ne morem skrivati tega tesnobnega občutka in solz, ki mi polzijo po licu! Seveda sem srečna, a hkrati čutim velik strah, ker si želim, da sta srečna tudi vidva. Oba enako, brez neprijetnega občutka, da komu dajem več! Kar zmrazi me, ko gledam kako hitro odraščaš, jaz pa ne utegnem uživati in vsrkati vsako prelomnico, ki mi jo vedno znova podarjaš. To pismo je iskreno opravičilo tebi moj drugi fantek, moja (še ena) velika ljubezen … Govori pa OPROSTI MI in RADA TE IMAM!

  • OPROSTI, ker nisem takoj pritekla! Jokal si, jaz pa sem ravno reševala izpad trme tvojega bratca. Res nisem mogla biti na dveh koncih hkrati. On se je metal po tleh, ker je bil čas za spanje, ti pa si v sosednji sobi s stokanjem prosil za mojo bližino, ki bi te odnesla v sanje. Nekaj minutk je trajalo, da sem prispela do tebe. Takrat si že trdno spal.
  • OPROSTI, ker te nisem pol dneva vozičkala in ostalo polovico kuhala najbolj zdrave kašice! Čas me je vedno preganjal, tvoj brat je zahteval svoje, ti pa svoje. Ni bilo tako sproščeno, kot sem si želela. Preutrujena sem bila za nenehno vozičkanje in načrtovanje najbolj zdravih obrokov, nisem zmogla odkrivanja novih receptov, ki bi zadovoljili oba.
  • OPROSTI, ker je blato sprejemljivo! Spregledala sem ogromno, tudi noro skakanje po lužah in igranje v največjih blatnih peskovnikih. Včasih si kakšen košček odnesel v usta in takrat nisem paničarila in delala dramo.
  • OPROSTI, ker pri vzgoji ne upoštevam najboljših vzgojnih metod, ki jih pišejo strokovnjaki! Zdaj sem veliko bolj sem sproščena in samozavestna, saj sem se naučila, da je recept za pravo vzgojo zapisan v tebi in ne v najbolj prodajanih knjižnih uspešnicah.
  • OPROSTI, ker si veliko prezgodaj poskusil čokolado! Še vedno se spomnim tvojega navdušenega pogleda ob vsaki hrani, ki jo je starejši bratec nesel v usta. Ljubezen gre res skozi želodec. Odkar tvoje priboljške nesebično deli s tabo ga gledaš kot boga.

Pravijo, da imamo mame svojega prvega otroka najraje! Morda res nisem slišala tvoj prvi bu bu in videla čisto vsak obrat v levo. Morda sem ti res večkrat ponudila kupljeno kašico (in ne domače zelenjave z vrta). Morda si res nisem zapisala datum vsakega na novo izraščenega zobka. Morda te res vzgajam bolj po občutku in ne po teoretičnih pravilih. Morda sem res drugačna, a nikar ne verjemi, da te imam zaradi tega manj rada! Moja ljubezen do tebe je tako ogromna in veličastna kot je tista, ki jo čutim do tvojega brata.

Vidva sta moje bistvo in moje vse!