BREZ SLABE VESTI …

IMG_1427[1]

Kuharica, sobarica, čistilka, vzgojiteljica, učiteljica, medicinska sestra, zdravnica, animatorka, šoferka, psihologinja in še kar nekaj poklicev bi lahko naštela, katere moramo vse mame (no, pa tudi očetje, da ne bo kdo prizadet 🙂 ) obvladati v nulo! In kaj se zgodi, ko si vsega nakopljemo čez glavo in vse prej naštete funkcije združimo še s stresno službo in ostalimi opravili … PREGOREVAMO! Počasi, dan za dnem. Situacija se precej poslabšuje tudi zaradi nenormalnih zahtev okolice, ki pričakujejo multifunkcionalno, lepo, fit, sposobno, perfektno ženo, idealno mamico in karieristko v enem paketu. Gre za tipičen pojav sodobne družbe, ki povzroča napeto in stresno življenje kar seveda posledično vpliva tudi na zdravje.

Stres je pomemben dejavnik tveganja za vrsto obolenj, kateremu še vedno (kljub dobro poznani teoriji) ne dajemo dovolj pozornosti.

Zato je čas, da se ustavimo, naredimo nekaj zase, za svoje zdravje in nenazadnje tudi za srečo svojih otrok! Prevečkrat namreč slišim “Jah, jaz nisem pomembna … Otroci so, majhni so še, najprej oni!”  Vse lepo in prav, seveda so pomembni otroci, le kateri mami niso?! Pa vendar se sprašujem: “A je otrok sploh lahko srečen, če ima poleg sebe utrujeno, brezvoljno mamico, ki zaradi izgorelosti ne sliši niti svojih misli! Moram priznati, da mi pisanje te objave zelo ustreza, ker se tu skriva celoten koncept tega mojega malega, osebnega projekta, ki sem ga začela pred šestimi meseci. Zelo me veseli tudi dejstvo, da tudi v Sava hotels & resorts podpirajo mojo vizijo saj med počitnicami nudijo tisto piko na i s pomočjo katere se brez slabe vesti odklopimo. Ne vem, če je tudi pri vas tako ampak mene vedno spremlja slaba vest … Že, ko sem na pol na off se v moje misli prikrade prizor razmetanega stanovanja ali pa gora perila, ki čaka v pralnici. V današnjem živžavu je cela umetnost poiskati pravo ravnovesje, ko vse vsaj približno štima. In ravno v preteklem vikendu, ki ga je družinica na off preživela v Termah 3000 – v Moravskih Toplicah sem to tako potrebno in želeno ravnovesje uspela najti. Pa to ne pomeni, da sem tri ure v kosu brala roman (le opozarjam, da fotografija laže 🙂 ). Vsaka mama ve, da je to misija nemogoče ob dveh majhnih navihančkih. Lahko tudi priznam, da si nisem privoščila niti kratke ure sproščanja v savni, katero noro obožujem …  PA SEM VSEENO BILA NA OFF! Naj povem zakaj … Mamice ne potrebujemo veliko, da smo srečne in zadovoljne! Dovolj je nekaj kratkih trenutkov, ko je za čisto vse poskrbljeno, da v miru polnimo baterije. Sproščeno. Brez stresa. Veliko mi je pomenila že sama kavica na sončni terasi medtem ko sta mala plavalca trdno spala! Kar nekaj zabavnih trenutkov sta otroka preživela v animacijskem kotičku, kjer so se z njima igrale usposobljene animatorke, medtem pa sva midva v miru klepetala. Najboljši del pa je ta, da mi cel vikend ni bilo treba načrtovati obroke, ki morajo biti okusni, privlačni a hkrati tudi polni vitaminov in ostalih hranil. Za vse to so uspešno skrbeli drugi! Lahko priznam, da je slaba vest cel vikend SPALA! Čas za nas je bil tokrat tudi čas zame!

Imejte se radi,

MAMI NA OFF