ČAS ZAME

Pri dvajsetih so se mi nekatere stvari (ki jih zdaj tako zelo cenim) zdele same po sebi umevne. Zdaj v teh drobnih malenkosti dejansko znam uživati. Sproščeni večeri in udoben kavč pred televizijo sta bila takrat nekaj popolnoma običajnega. To je bil moj čas, ko sem z mislimi odtavala v drug svet in se dejansko odpočila. Čas, ko sem lahko brez slabe vesti pojedla katerikoli prigrizek, ker tehtnica ni bila tako  neprizanesljiva, kot je zdaj. Čas, ko je bilo vse tako zelo enostavno …

In kako je danes?

Danes je bistveno drugače in nisem čisto prepričana, ali je to zgolj zaradi materinstva ali pač dejstva, da imam v življenju bistveno več vlog in z njimi tudi obremenitev. Čas zame ni tako zelo samoumeven, ker zvečer enostavno ne zmorem! Ne zmorem zato, ker me bodisi čaka kup perila za likanje ali pa zato, ker moram urediti službene obveznosti. Včasih ne zmorem zato, ker po treh minutah na sedežni (ob dobrem filmu – ja, to pri meni ne igra bistvene vloge) zaspim kot top! In potem se sredi noči z bolečinami v križu odvlečem v spalnico. Včasih pa me pri prostem filmskem večeru zmoti vest, ki mamicam tako zelo pogosto trka na vrata … “Sem se jima dovolj posvetila? A jesta dovolj zdravo? Bosta razumela, zakaj sem morala sredi popoldanske igre odhiteti na sestanek?”

Zato cenim proste večere, ko vse štima. Zelo cenim proste minute, ko sem lahko za kratek čas v tistem svetu, ki si ga sama izberem. Temu jaz pravim najboljša žurka, meditacija in vizualizacija v enem. Temu jaz pravim biti na OFF! Meni pomaga in to me pravzaprav dviguje, da po vsem tem stresnem in napornem vsakdanu pridem malce k sebi (pa četudi le dvakrat na teden). Mamice smo namreč izjemno nesebična bitja in čez dan vedno postavljamo potrebe drugih v ospredje, zato je večer pravzaprav edini čas v dnevu, ko smo na vrsti me. In zato mamice moje, naj bo takrat res dovoljeno vse in počnite tisto, kar počnete najraje. Brez slabe vesti!

Nekatere so rade v čisti tišini, ko dejansko slišijo sebe in svoje misli, druge večere izkoristijo za pogovor s partnerjem in spet tretje za branje knjige, telovadbo ali brskanje po internetu. Pravijo, da ni pravega recepta, pomembno je le, da ustreza vam. Moj najboljši off me izjemno spominja na tiste brezskrbne večere iz dvajsetih, ki sem jih omenjala na začetku objave. Mirni večeri ob televiziji in kljub temu, da se mi vsak prigrizek že začenja poznati na telesu, si ga brez slabe vesti občasno privoščim.

 

 

Trenutno si najraje z mojim najljubšim tortilija čipsom privoščim zdrave Argetine zelenjavne namaze, ki so pravzaprav odlična kombinacija k temu mehiškemu prigrizku. In točno tako se prav zdaj začenja moj četrtkov kulturni večer … Ker je točno to, da si znamo vzeti čas zase, point vsega! Kajne?

 

Tu se lahko prijaviš na nepozabna argetina doživetja.

 

Ne morem končati ne da bi omenila Žanovo CVETKO. 🙂

ON: Mami, kaj pa to pomeni, da si na off?

JAZ: Da si vzameš čas zase in se spočiješ … (na polno in vneto razlagam, on pa me prekine in zgodbo popolnoma obrne)

ON: Veš mami, tudi otroci moramo biti kdaj na off, smo tako utrujeni, ker se veliko igramo.