ČE ŽE MERIMO SREČO OTROKA …

“Veš Danijela, ti bi morala pisati modni blog …” mi je zadnjič na kavi dejala prijateljica. Izjavi tedna je sledil smeh do solz, saj sem na najin coffee zmenek prišla v tekaških supergah in (najmanj pet let) stari trenerki. Kot pika na i in huda dopolnitev staylinga pa je bil nasmejan (ter umazan) Izak in njegov pisan nahrbtnik. Rumen bager z nahrbtnika je lepo poudaril moj bledoličen obraz brez kančka make up-a in kito, ki je bila vse prej kot to. Kako že temu rečejo? Mislim, da je to res high couture mami moda direktno za na naslovnico!

V resnici imam rada modo in ji v svojem življenju dajem pomembno vlogo. Priznam pa, da je slednja (kot tudi vse ostalo v življenju mame) malce prilagojena in postavljena na 145 mesto … Zdaj je moj najljubši parfum vonj mehčalca tete violete in najljubša barva tista, na kateri se ne poznajo madeži, ki jih ustvarijo mali prstki.

Prioritete v življenju se s prihodom otroka res spremenijo. Večurne šoping odprave in nenehno brskanje po spletnih portalih niso več nuja in užitek, ker zdaj svoj prosti čas preživljam drugače. Moda res ni nekaj bistvenega, je pa pomembna za dobro počutje, če je to tisto kar te osrečuje. Mene zdaj najbolj zadovoljujejo nakupi iz naslonjača, ki so veliko bolj uspešni kot kdajkoli prej. Osrečuje me moj stil, ki ni podrejen najnovejšim modnim smernicam, raje kupim tisto kar ustreza aktivnemu življenju mamice z dvemi fanti. Navadno je to raztrgan jeans in t-shirt. Tudi, ko si kupim kaj novega, na primer fancy torbico (ki jo želim zamenjati z nahrbtnikom) je zgodba enaka. Vsebina torbice kljub trudu in obljubam ostane nespremenjena. V njej prenašam pol hladilnika, plenice in najmanj sedem avtomobilčkov (hot wheels, ne druge, ne sprašujte zakaj, ker mi še vedno ni jasno!?).

Pri svojih 32ih mi je kristalno jasno, da je v življenju pomembno dobro načrtovanje, tudi pri modi in oblačenju je tako. Zato sem skrbnemu in premišljenemu nakupovanju v rokovniku Mamina (po)MOČ zagotovila posebno mesto.  Tudi mame imamo pravico narediti nekaj zase, bodisi je to ura spletnega nakupovanja ali pa ura preživeta na pilatesu!

Vsakič, ko se mimo mene sprehodi naličena in lepo urejena pomislim vau carica! Škoda, da večina ljudi takšno mamo obsoja, ker ta mama zagotovo zanemarja svojega otroka … A še vedno ne vedo, da se sreča otroka ne meri po urah, ki jih mama preživi v šopingu (ali na telefonu ali pri frizerju ali ne kavču), temveč po urah, ki jih aktivno preživlja s svojim otrokom!