ČE ŽELIŠ GOVORITI, GOVORI!

Cela znanstvena raziskava je bila potrebna, da smo vse uskladili in sem se lahko SAMA odpravila od doma … Včasih se mi zdi, da imava najmanj pet otrok!? Mimogrede – globoko občudujem vse tiste, ki jih imate! In ne, nisem se odpravila za tri dni sama v terme, brez skrbi, hihi tega si še ne bi upala! Moj cilj je bil obisk kozmetičarke in gelish manikura, katero vsi tako zelo hvalijo. Nekako ne verjamem, da bo zdržala 3 tedne?! Ali pač? Ne vem, če so proizvajalci res dobro pripravljeni na vse (ne)predvidene čarovnije, ki jih mame izvajamo z rokami?!

Vstopim v salon in si ponavljam Vse vprašaj, za nohte, za kožico, kateri laki so dobri, kreme za obraz, pilingi ... Nič ne veš o teh stvareh in prav je, da končno začneš delati na sebi! Bila sem pripravljena in oborožena z vprašanji (za vsak slučaj tudi s podvprašanji). Končno na OFF in popoldan brez plenic, flašk, bagrov, izpadov trme, loncev in umazanih otroških oblek! Juhu! Že na začetku pogrnem na izpitu, saj se najprej opravičim za grozen izgled “mami nohtov”?! Roke imam non stop v vodi, pesku, kuham, plenice in tako naprej! Vse kar je prišlo iz mojih ust je bilo povezano z dejstvom, da SEM MAMA! In kozmetičarka bo zato naredila MAMI MANIKURO nohtov, ki bo čisto drugačna, boljša in lepša!? Halo, še zdaj ne morem verjeti?!

Manikuri je sledila hitra kavica s prijateljico, tudi mamico. A moram sploh pisati glavne teme najinega pogovora? 🙂 Aktualne bolezni, najboljša preventiva za otroke in te zoprne uši v vrtcu, ki se kar naprej pojavljajo. Vsakič, ko jih kdo omeni me začne srbeti lasišče! Vmes me je klical mož, ki (kao) ni imel nobenih težav in je le preverjal kdaj pridem?! Na poti domov sem razmišljala A sem res postala ena tistih, ki nenehno govorijo o svojih otrocih? Pa kako mi je šlo to na živce!

A se znamo odklopiti in biti na OFF? A se znamo pogovarjati o drugih stvareh? A ne obstajajo kakšne bolj pomembne teme?

Ne bom pametovala kaj je prav in kaj ni, ker tudi sama ne vem! Vem le to, da se za svoje početje ni potrebno nikomur opravičevati! Dovolj smo stare, da si same izberemo kaj bomo počele, ko smo na OFF. To je tudi point – delaj in govori to, kar te veseli!

Če želiš govoriti o lakoti in revščini v Afriki, GOVORI!

Če želiš govoriti o vremenu, GOVORI!

Če želiš govoriti o imigrantih, GOVORI.

Če želiš govoriti o modi, GOVORI!

Če želiš govoriti o čudovitem in hkrati zelo zahtevnem materinstvu, GOVORI! Govori ZELO NAGLAS in BODI na to PONOSNA!