ČIN ČIN

Že na začetku bloganja sem se odločila, da o težavah  in vseh tistih, ki znajo le pljuvati in kritizirati ne bom pisala. Niso vredni mojega časa! Pa vendar so me pretekli dogodki spravili v jezo in slabo voljo, da enostavno moram! To čutim! Začela sem z vodilom, da se z mnenjem blogarjev nikoli ne bodo strinjali čisto vsi – to je pravzaprav normalno! Smo različni in to tudi sprejemam! To je tisto, ki daje pisanju še večje zadovoljstvo. Debate in kulturno izmenjevanje mnenj zagotovo vplivajo na to, da se učimo, rastemo in se izpopolnjujemo. Smisel vsega pa je, da se v naših zgodbah najde nekdo, ki mu je težko – to je zame dovolj! Vredno je morebitne slabe volje in tudi solz, ki jih kritike lahko povzročijo!  Nekaj zelo pomembnega želim ob tej priložnosti poudariti – določene kritike so kljub vsemu NEDOTAKLJIVE!

Zato to objavo v celoti namenjam vsem “POPOLNIM MAMICAM”, ki se močno obremenjujejo in so v skrbeh za otroke čisto povprečnih in “navadnih” mamic, ki si brez slabe vesti vzamemo kakšno minutko zase in za svoje hobije. “Le kako si drznemo? Saj smo namreč mame!” je velikokrat slišati. Da v prihodnje ne bi prihajalo do napačne interpretacije (zlasti) mojega življenja, bom kar lepo opisala kako uživaški in z rožicami posut je naš obstoj!

“Moja nadpovprečno brihtna otroka namreč znata vse sama – se umijeta, oblečeta, skuhata, nahranita, pomijeta za sabo in se ves dan v miru in tišini igrata. Brez pritoževanj, joka ali izpadov trme. Vmes, ko se dolgočasita posesata stanovanje, pobrišeta prah, opereta umazano perilo in ga kasneje tudi zlikata. Vau! Nobenega dela nimam z njima, resnično, vse naredita čisto sama! Pravzaprav nama velikokrat pomagata tudi pri najinih dolžnostih v službi. Noro je, vem! In zato lahko jaz cele dneve ležim na sedežni, visim na Facebooku, se praskam po riti in nazdravljam z Refoškom. Sanjsko!”

Zato mi tudi vse uspe, to je moj sanjski recept! Lahko se posvečam samo SEBI in SVOJIM HOBIJEM! Niti slučajno to ni zato, ker se ZNAM ORGANIZIRATI, MANJ SPIM ali pa zvečer (ko otroka spita) NE GLEDAM TELEVIZIJE. Ne, niti slučajno to ni zaradi tega! Vsaka mama, ki stori nekaj zase (ali/in za druge) VEDNO zanemarja svojega otroka?!

En velik BRAVO za vse “navadne in povprečne” mamice, ki se trudite po svojih najboljših močeh … Tiste, ki doživljate poraze, a se vseeno vsakič ponosno dvignete. Tiste, ki vas ni strah prositi za pomoč ali mnenje druge. Tiste, ki si vzamete nekaj trenutkov na OFF in delate to kar vam paše! Zato ste le še boljše mame, žene in osebe! SREČNA MAMA, SREČNI OTROCI! Za vse vas en velik ČIN ČIN!!!

Ker sem močno v skrbeh za vse osebe, ki so pod stresom zaradi mamic, ki smo si sposobne vzeti nekaj časa zase in oditi na kavico s prijateljico, prebrati knjigo, telovaditi ali celo pisati blog, sem se odločila, da vam za vaše dobro zdravje ponudim rešitev – v kolikor vam branje takšnih in drugačnih blogov, portalov in objav ni po godu – NE SPREMLJAJTE, ne visite na Facebooku in ne berite! Čisto preprosto! Aha, oprostite za Facebook. Saj ga tako in tako ne spremljate … Malo čudno glede na to, da ste na tekočem z vsako objavo!? OBREKOVANJE pa močno omejite, saj veste tudi stene imajo ušesa!

(Trenutno zelo razkurjena) MAMI NA OFF, ki je to objavo (kot tudi vse ostale) napisala ob dveh zjutraj (ko otroka trdno spita)!