CMOK V GRLU …

Pssst, ker tega kar sem napisala ne smem priznati naglas. Vsaj po mnenju vseh strokovnjakov na področju vzgoje ne. Torej, naj bo to le ena majhna skrivnost med nami mamicami, ki jo nikakor ne želim priznati svojemu prvorojencu. Žan gre letos jeseni v prvi razred. V čem je pravzaprav problem?

Vse od zaključka vrtčevske prireditve čutim gromozanski cmok v grlu, ki ga ne znam pojasniti. To čutim jaz, ki sem navadno ok in zelo skulirana, ko nastopijo otrokovi mejniki. Zakaj sem tokrat drugačna? A je ta prihajajoči prvi razred res tako pomemben? Me je morda strah, kako se bo v novem okolju znašel moj ne več tako mali fant?

Zdaj, ko pišem to objavo, spoznavam, da v resnici ne gre za strah, kako se bo znašel. Glede na to, da se že vrsto let z mano kot politik pogaja o stvareh, ki jih želi doseči, vem, da se bo znašel vsepovsod (tudi v šoli). Torej to ni težava. Mislim, da me bremeni nekaj drugega. Bremeni me konec. Konec obdobja, ki je v resnici, kljub mojemu občasnemu jamranju in utrujenosti zelo lep. Tudi tisti del, ko je ponoči žejen in lačen, ali pa tisti, ko si prisvoji dve tretjini postelje. Bremeni me konec …

In kaj zdaj? Zdaj vem, da bom celo poletje živela z gromozanskim cmokom v grlu, ki se bo povečeval vse do 1. septembra. Vem, da se mi bo ob pogledu nanj in na novo šolsko torbo na skrivaj ulila kakšna solzica. Vem, da bom ponosna, vesela in žalostna hkrati. Vem pa tudi, da bom ta cmok v grlu predelala in z vso svojo ljubeznijo ob tem malem odraščajočem fantu, ki se podaja na novo pot, stala tako, kot najbolje znam. Kot mama, ki bo otroku dovolila, da sam hodi svojo pot in ga pri hoji le s strani opazovala ter pomagala, če bo potrebno. Takšna mama želim biti tudi zdaj, ko bo takšnih preizkušenj še več. Ne želim biti mama, ki bi svojemu otroku vse napake preprečila in ne želim biti mama, ki bi naporne in težke situacije prevzela na svoja pleča. Hodil bo sam, jaz pa bom vedno v bližini, ko me bo rabil, pa čeprav bo pri tem cmok v grlu še večji. Zakaj? Ker verjamem, da je to zanj najbolje. S svojimi napakami in trudom bo znal ceniti vsak dosežek v življenju, ki ga bo dosegel sam.

Teh dosežkov je v življenju dveh aktivnih fantov zelo veliko, še posebej na področju športnih dejavnosti. Ravno zato se vsako leto odločim svoja otroka nezgodno zavarovati. To vzamem, kot opravilo odgovornega starša, ki poskrbi za back up načrt, v kolikor se slučajno kaj zgodi. Tega ne jemljem, kot nekaj slabega, temveč bolj kot starševsko dolžnost. Pa vendar vsi dobro vemo, da je teh starševskih dolžnosti ogromno, zato je prav, da si jih kar se da poenostavimo. V letošnjem letu sem zaradi enostavne online sklenitve zavarovanja izbrala življenjsko zavarovalnico NLB Vita, ki ponuja nezgodno zavarovanje otrok in mladine NLB Vita Nezgoda Junior. Zavarovanje traja skozi celo leto, ne glede na to, ali se je nezgoda zgodila v času šole, v prostem času ali v času šolskih počitnic. Velja pa za Slovenijo in tujino ter omogoča izbiro avtomatskega podaljševanja, kar se mi zdi prav fajn. Več o zavarovanju NLB Vita Nezgoda Junior si lahko prebereš tukaj.

 

 

 

 

 

Fotografija Eving

 

In še ena novička – pri nakupu nad 20 EUR v knjigarnah in papirnicah DZS od 15. junija do 15. julija 2019 prejmete kupon za 20% popust na spletno sklenitev nezgodnega zavarovanja NLB Vita Nezgoda Junior. Unikatna koda na kuponu je unovčljiva do 30. septembra 2019. Jaz sem svojo že uporabila! 😉

 

Objava je nastala v sodelovanju z življenjsko zavarovalnico NLB Vita.