ČOKOLADNI MUFFINI

Skoraj me je kap, ko sem opazila, da je bil zadnji blog napisan lani?! To moram nujno popraviti, ker imam ogromno za povedati. 🙂 V naslednjih dneh se lotim pisanja blog objave o gradnji hiške (verjetno bo sestavljena iz večih delov, ker mi v eni ne bo uspelo vse zajeti), danes pa delim en fajn recept, ki je z mano že več kot 10 let.

V času karantene tudi mi več pečemo (posledično tudi več jemo) in vsi štirje smo navdušeni nad čokoladnimi muffini, ki jim dodajam različno sadje. Dobri so tudi brez vsega, a moji fantje pravijo, da Nutella in banana zmagata. Torej, poskusite to kombinacijo. 🙂

Spodaj je preprost (in hiter) recept za Čokoladne muffine.

Dober tek in ostanite zdravi!

Sestavine:

  • 380 g moke
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2,5 dl mleka
  • 125 g zmehčanega masla
  • 2 jajci
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 pecilni sladkor
  • 3 žlice grškega jogurta
  • 3 žlice kakava
  • 3 žlice kakava
  • Dodatki po želji: koščki čokolade (količina po okusu), banana, višnje, borovnice, Nutella, naribana pomaranča ..

Postopek priprave:

V eni posodi zmešamo moko, kakav, pecilni prašek oz. suhe sestavine, ki jim nato dodamo rumenjake in sladkor ter Nutello, ki jih pred tem zmešamo v ločeni posodi. Na koncu počasi ročno vmešamo stepena beljaka in masa je pripravljena za modelčke – najprej napolnite 1/3 le teh, nato dodajte sadje in nato napolnite s preostalo maso. Ni jih potrebno polniti do vrha, ker vedno malo zrastejo. Pečemo 20 minut na 200 stopinj. Ob koncu pečenja oz. ko bodo hladni, jih lahko okrasimo s kremo iz smetane ali mascarpona in sadja.