DAL SI MI …

Danes zjutraj je Žal doživel histerični napad, ker nam je zmanjkalo banan. BANAN!?

Če imam ogromno srečo so naša jutra mirna, sicer pa so vse drugo kot to. Morda zato, ker se vstajamo ob 6ih ali pa le zaradi dejstva, ker nista ravno jutranja … Velikokrat zaradi takšnih in drugačnih izpadov doživim že navsezgodaj zjutraj kar nekaj napadov živčnosti in stresa. Zato toliko bolj cenim vesela jutra, ko smo vsi srečni in nasmejani že ob 6.15 uri zjutraj. V ponedeljek je namreč naš Izak prvič lulal v kahlico in tokrat smo vsi namesto jeze doživljali nepopisno veselje. Verjetno me vse mamice (ki ste to že dale skozi) razumete kako zelo pomembni so takšni mejniki. Uspeh s kahlico me neskončno osrečuje! Kot me tudi osrečuje trenutek, ko s svojimi prijemi (in čarovniškimi triki) uspem pomiriti živčnega štiriletnika, ko zmanjka banan. 😉

Mamice se vsakodnevno soočamo z neskončno paleto čustev, ki nam jo dajejo otroci, izkušnje in življenje. Ni vse vedno lepo in postlano z rožicami, je pa res, da se imamo možnost naučiti nekaj novega in tako rastemo.

Enkrat sem prebrala misel, da je najbolj bogat tisti človek, ki v vsaki slabi stvari vidi nekaj dobrega. Zelo lahko je te besede izgovoriti … To prenesti v dejanja in na takšen način celo živeti (in tega naučiti svoje otroke) pa je cela umetnost in čisto nova raven. Prepričana sem , da bi morali materinstvo doživljati na takšen način …

DAL SI MI obilo živčnih izpadov, a tudi občutek samozavesti, ko sem te v slaščičarni prepolni sladkih pregreh uspela nagovoriti, da si razdeliva eno tortico.

DAL SI MI dva dodatna kilograma in nekaj centimetrov, a tudi zavedanje, da so takšne malenkosti v življenju čisto nepomembne.

DAL SI MI neminljiv občutek utrujenosti, pa tudi velik naval energije vsakič, ko se stisneš k meni v objem.

DAL SI MI pravico, da lahko vsakemu, ki se vtika v vsak moj vzgojni prijem, rečem, da si moj otrok.

DAL SI MI manj prostega časa, a je ta v tistih redkih primerih veliko bolj produktiven in uživaški.

DAL SI MI mnogo živahnih jutranjih budnic, a še več tistih ljubeznivih, ko me zjutraj zbudiš s svojim nežnim mama mama.

DAL SI MI kar štiri mastitisa, a tudi moč, da sem te dojila tri mesece in si brez slabe vesti včasih pomagala z adaptiranim mlekom..

DAL SI MI ogromno povodov za nesoglasje s tvojim očetom, a hkrati je tvoje rojstvo v najino razmerje prineslo novo dimenzijo.

DAL SI MI nekaj grdih besed, ki so me močno prizadele, a si rekel tudi rad te imam točno takrat, ko sem to najbolj potrebovala.

DAL SI MI življenje kakršnega sem si vedno želela. Dal si mi možnost BITI MAMA!

Hvala ti, da še vedno daješ!