DOPUST PO DOPUSTU?

So vam znane besede z naslova? Le kateri mamici niso?! Mami mi je večkrat dejala, da vsaka faza enkrat mine (in pride kakšna nova, včasih celo bolj naporna). Besede, ki si jih je vredno zapomniti – sploh tedaj, ko nam je težko!

Še vedno ne morem verjeti, da sem že dva dni v službi, kjer se trudim odgovoriti na malo manj kot sto neprebranih mailov. Še vedno ne morem verjeti, da nas zdaj budilka zbuja sredi noči (beri ob 5.20ih). Še vedno ne morem verjeti, da mi je uspelo oprati in zlikati nenormalno velik kup perila, ki smo ga pripeljali s seboj iz najbolj nepozabnega dopusta do zdaj. Veliko lažje je bilo v sproščenem dalmatinske slogu (še dobro, da se naslednji teden vrnemo nazaj). 😉

Sama sem pred kratkim pisala o tem, da bi po dopustu potrebovala še en dopust (s sproščeno kavo in sladoledom, ki mi ga ne bi bilo potrebno deliti) … Hihi, seveda bi ga bila vesela, nič ne rečem. Bi mi prav ustrezal oddih od fantov in druženje s prijateljicami, ki jih nisem videla že kakšen mesec ali dva. Pa vendar moram napisati, da nam je bilo na dopustu lepo, res lepo! Ne rečem, da je bilo do zdaj kaj drugače, je pa bilo tokrat zagotovo manj naporno in veliko bolj sproščeno. Očitno smo po štirih letih končno prišli v fazo, ko nisem tista mama, ki se zbuja utrujena in izžeta (ker se ponoči osemkrat vstane) ali pa tista, ki na plaži celo popoldne lovi tekajočega otroka. Še vedno ne morem verjeti, ampak očitno smo se prebili iz štiriletne naporne faze (vsi so me namreč opozarjali, da se takrat zgodijo korenite spremembe). Mamice, očitno TA dan res enkrat pride!

Ne bom pretiravala, ker smo imeli tudi malo manj zabavne trenutke. Pa vseeno je kar nekaj 14 dnevnih dopustniških dosežkov na katere sem izjemno ponosna. Naj omenim eno prebrano knjigo, nekaj popoldanskih dremežev in štiri tekaške podvige. Če sem čisto iskrena se nisem odpočila zaradi slednjih, kvaliteta dopusta je zdaj nekaj čisto drugega. Morda se sliši znucano, a smo se v tem času še bolj povezali in to je tisto kar sem dejansko potrebovala. To je zdaj zame pravi dopust! Je že res, da nista spala do desetih zjutraj, pa vendar je bilo skupno prebujanje z navdušenim načrtovanjem dneva nekaj najlepšega. Tudi večeri se močno razlikujejo od poletnih zabav, pa vendar so nas skupne morske večerje ob sončnih zahodih bolj napolnile, kot me je včasih divja zabava do jutranjih ur.

Ste nas morda spremljali na INSTAGRAMU, kjer smo se večkrat javljali iz prečudovite Dalmacije? Med drugimi smo objavili tudi spodnje utrinke.

Sanjski dopust bo vsem ostal v lepem spominu. Malo manj sanjski je bil prihod domov zaradi tone umazanega perila … Takrat sem si pa res zaželela tistega oddiha s prijateljicami. A ni ta večen boj z umazanimi kupi perila in madeži res nekaj najbolj nadležnega!? Kdaj se pa ta faza namerava končati, kaj menite mamice? 😉