DVOMIŠ? KAR LEPO NEHAJ …

Pravijo, da je potrebno spoštovati mnenje in odločitve posameznika … Vsak je odgovoren zase in za svoja dejanja. Seveda, s tem se zelo strinjam, a kljub temu velikokrat dobim občutek, da si skoraj že vsak mimoidoči dovoli javno izražati dvome.

Dvomi se zmožnosti osamnajstletne nosečnice, ki naj ne bi bila sposobna s svojim eno leto starejšim fantom skrbeti za malo štručko.

Dvomi se o zmožnostih mamice samohranilke, ki naj ne bi bila sposobna skrbeti za svojega dojenčka.

Dvomi se o očetu, ki otroku pred vsemi strogo zabiča/naas pove, kakšne so posledice neupoštevanja pravil.

Dvomi se o mami, ki svojemu otroku za večerjo namesto bio zelenjave ponudi nezdrave Poli hrenovke.

Dvomi se o mami, ki ima krasne otroke, urejen partnerski odnos, uspešno službo in pospravljeno stanovanje. Z njo naj bi bilo nekaj zelo hudo narobe, zagotovo nekje išče bližnjice!

Dvomi se pojavljajo vsepovsod. Pojavijo se, ko nekaj ne ustreza pogledu današnje družbe ali osebnemu razmišljanju. Najbolj žalostno je, da ne ustrezaš niti takrat, ko je vse videti lepo (glej spodnje fotografije). Takrat zagotovo nekaj ne štima!

Zakaj se moramo (ženske) toliko ukvarjati s tem, kako je soseda dosegla to, da je njeno življenje videti popolno?! Zakaj se sprašujemo, ali je res tako zelo popolno, kot je videti na fotografijah? Zakaj si z nesrečo drugih nafilamo ego? Zakaj se ne moremo brigati zase? 

A ni dovolj, da mame kar naprej dvomimo o svojih dejanjih? Zakaj morajo to delati tudi drugi? Same tako in tako nenehno dvomimo o tem, ali smo naredile vse, kar je v naši moči … Dvomimo o tem, ali so risanke na telefonu, medtem ko končno pijemo kavo v miru, nevzgojne?! Ali sta dva sladoleda v tej vročini kaplja čez rob? Ali smo morda storile napako, ker smo otroka pustile čez vikend pri babici? Zakaj mora o naših odločitvah odločati neznanka, ki sedi za sosednjo mizo?!

Zakaj to dela?

Ker ne vidi! Sploh ne vidi, da to NE BO popravilo njenih dvomov o odločitvah, ki jih sprejema v svojem življenju. NE VIDI, zato BODI VEČJA in ji POKAŽI!

 

Hvala Evi (Foto Eving) za krasne družinske spomine!