IMAM NAJLEPŠI NAZIV NA SVETU, MAMA SEM!

Gledam fanta in sta srečna. Temu priča njun nasmeh, ko se zjutraj (vedno prezgodaj) pojavita na vratih najine spalnice. Temu pričajo objemi in poljubi. Temu priča zadovoljstvo v njunih očeh. A kljub vsemu se včasih sprašujem, ali bi lahko v zadnjih šestih letih naredila kaj drugače … morda bi lahko vzgajala bolje?

Ne obžalujem velikokrat svojih odločitev, a nekatera mami dejanja priznam bi zdaj naredila drugače. Včasih mi je žal …

Žal mi je, da včeraj v trgovini nisem bila bolj potrpežljiva, ko si na blagajni z vozičkom izvajal akrobacije. Žal mi je, da sem pričakovala, da boš  poslušni vojak (ti pa to niti približno nisi).

Žal mi je, da te nisem takrat, ko si bil čisto majhna dišeča kepica, še večkrat stisnila k sebi in ob tem še bolj uživala.

Žal mi je, da nisem vztrajala in delala po svoje, ko so mi rekli, da je nenavadno, ker moj šestnajstmesečnik ne ve, kaj je Kinder jajček. Zakaj bi moral poznati sladko, če pa je tako rad jedel brokoli in cvetačo?

Žal mi je, da sem bila  zvečer tako utrujena in sem zato kar nekajkrat ob tvojih klicih iz sobe (da bi jedel, pil, lulal in kakal) na veliko zavijala z očmi.

Žal mi je, da te nisem takrat, ko si se vrgel na tla le vzela v naročje in te objela. Žal mi je, da sme bila ob tem jezna.

Žal mi je, da nisem takrat, ko si mi pametovali, kako ni normalno, ker pri enem letu še ne hodiš, zabrusila naj se sekirajo zase.

Žal mi je, da sem takrat, ko si dobil novo igračo in z veseljem odkrival, kako deluje, videla lise na oknih, namesto da bi se s tabo igrala.

Žal mi je, da se ob vseh napornih nočeh, ko si se priplazil k meni v posteljo nisem zavedala, kako zelo pogrešala bom te trenutke.

Žal mi je, da nisem še bolj uživala v vseh tistih slinastih poljubih, ki si mi jih podaril.

Žal mi je, da včasih ne zmorem. Žal mi je, da včasih naredim kakšno stvar na pol. Da izberem bližnjico …

Kljub vsemu – to sem jaz. Delam napake in sprejemam odločitve, za katere se zavedam, da bi lahko bile včasih tudi drugačne (in boljše). A to sem jaz, tvoja mami in delam to, kar v tistem trenutku zmorem. To sem jaz in imam najlepši naziv na svetu. MAMA!

Foto EVING, T-shirt MINIBINI.