IZJEMNO ROMANTINČNO BO … VERJAMEŠ?

Ko še nisem imela svojih otrok, je bilo v moji glavi vse zelo dobro razčiščeno. Osnovno pravilo dobre vzgoje je vključevanje otrok v večino dejavnosti, ki jih opravljamo starši. Doslednost in natančnost sta ključ. Zaradi vztrajanja obeh staršev lahko z lahkoto dosežemo to, da pri svojih dvajsetih niso odvisni od mamice in atija. Še vedno se deloma strinjam z vsemi načrti, ki sem si jih zastavljala pred mnogimi leti, le dodala bi, da ni vse tako zelo lahkotno, kot sem sprva mislila, da bo. Vključevanje in motiviranje otrok je namreč velikokrat zelo naporno in zahteva ogromno improvizacije ter mirnih živcev. Naj kot primer predstavim kuhanje in uživanje zdravih in uravnoteženih obrokov. Tudi sama sem sprva načrtovala romantično skupno kuhanje zdravih živil, s katerim bi dosegla dvoje – tako učenje kuhanja in navajanje na samostojnost, kot ponotranjenje nekaterih zdravih navad v otroštvu. Načrtovanje je eno, izvedba pa nekaj čisto drugega …

Z dnem, ko sem postala mama, je kar nekaj mojih načrtov  padlo v vodo. Zakaj? Ker načrtovano romantično kuhanje z majhnim otrokom ni nikoli tako zelo romantično in prijetno, kot to prikazujejo božične reklame. Res bi bila zdajle srečna, če bi lahko napisala pravljično objavo o tem, kako uživamo v skupnem ustvarjanju v kuhinji, a je to velikokrat neizvedljivo. No, vsaj ne z obema otrokoma hkrati. Pomokani noski, zadovoljni obrazi, mirna mama in vrhunski pirini piškotki? Včasih ne gre! In draga moja ne sekiraj se, če je tudi pri tebi tako! Včasih so piškotki vrhunski, a je potem kuhinja v čistem razsulu, v njej pa mama na zelo kritičnem robu živčnega zloma. Zdaj se sprašujem, a je to misija nemogoče le pri nas? Res velik bravo za vse, ki vam to vsakič uspe! Vas občudujem! Občudujem tudi vse tiste, ki uspete v svojega triletnika spraviti hrano, ki je rdeče, zelene ali rumene barve (z izjemo banane). Pri prvem še nekako gre, a mi zato drugi otrok dela preglavice za dva (ali celo tri). Zaradi mojega malega Izaka (ki ni naklonjen zelenjavi) sem izjemno vesela, da bom s projektom Jej kot tvoj junak v okrilju Beko skrbela za to, da bo prehrana izbirčneža s pomokanim noskom kar se da zdrava.

Zato s ponosom sporočam, da zdaj zdravo skupno kuhanje počasi in po lažji poti vključujem v naš vsakdan. Če sem iskrena zadnje tedne to prakticiramo čisto vsak dan (na kar smo izjemno ponosni), ker je s pomočjo tega fajn gospodinjskega pomočnika veliko lažje. Res sem zadovoljna, da sem našla način, ki nam omogoča enostavnejšo in hitro pripravo zdravih smoothijev, juh in namazov. V vseh fazah priprave sodelujeta tudi Žan in Izak, s tem pa se navajata na samostojnost ter spoznavata zdrava živila. Naš nov kuhinjski pomočnik Vacuum blender Beko je prvi korak za bolj mirno, sproščeno in zabavno (in včasih tudi romantično) pripravljanje zdravih obrokov, kjer nam lahko pomagajo tudi otroci. Sodobna tehnologija z vakumom omogoča, da so pripravljene jedi in napitki dlje časa sveži saj iz njih najprej odstrani zrak in zmanjša možnost oksidacije, zaradi česa dlje časa ohranja vitamine in minerale. Fajn, a ne? Več o must have gospodinjskem pomočniku si lahko preberete tu.


Preden sem postala mama sem imela visoka pričakovanja in načrte. Vedela sem marsikaj, a niti približno ne, kako zelo ogromno mi boste ta mala sončka pomenila! Romantično, a ne?

 

 

 

 

 

Foto Eving

Objavo smo napisali kot ponosni ambasadorji projekta Jej kot tvoj junak in podjetja Beko. Več o projektu si lahko preberete tu.