JA, JAMRAM!

V katero skupino se uvrščaš ti?

Pravijo, da se bi mamice lahko uvrstilo v skupine, ki o nas veliko povedo … Nekatere so prave gospodinje in za vsak obrok otrokom ponudijo bio sadje. Nekatere vsako svojo prosto minuto posvetijo materinstvu, spet druge si tega niti ne želijo. Nekaterim je pomembno, da njihovi otroci že pri treh letih obvladajo abecedo in seštevanje. Nekatere si vzamejo čas zase, spet druge v tem ne vidijo nobene potrebe. Nekatere skočijo na vsako otrokovo zahtevo, spet druge se obrnejo stran, ko otrok malce zajoka. Nekatere iz materinstva in iz vsake težke izkušnje potegnejo nekaj pozitivnega in dobrega, spet druge v vsaki stvari vidijo samo negativo in se potožijo nad vsako stvarjo, ki jih prizadane.

Takšni pač smo, RAZLIČNI!

A je v redu, da se nekatere obsoja zaradi javnosti ne preveč všečnih dejanj?

NITI SLUČAJNO!

In veš v čem smo tudi različni?

Gledamo na določene stvari, ljudi in življenje drugače. Nekatere zmoti že malenkost, spet drugi prenesejo marsikaj.

Takšni pač smo, DRUGAČNI!

Nekateri so tiho, držijo v sebi, spet drugi si izberemo pot, da svoje občutke damo ven in jih delimo s tistimi, ki nas razumejo. Nekateri temu rečejo jamranje, jaz pa temu rečem gumb za sprostitev. Ti. jamranje ali to, da se nekomu potožiš, ko ti je hudo, ne bi smelo biti predmet debate, kjer se odloča ali si dober človek ali ne. Zame je tisti, ki drugačnost sprejema in je ne obsoja, ČLOVEK v pravem pomenu besede!

V tokratni modni nedelji jamram o mami utrujenosti, ki je zadnje čase pri meni prepogosto na sporedu. Res bom morala nekaj narediti … A veš tisto, ko se zbudiš utrujena? Ko ne pomaga kava, počitek, najljubša serija ali telovadba?! Zato tokrat modna utrujenost v pižami …

 

Pižama OVS

 

Kaj pa ti mamica? Se upaš jamrati brez tega, da bi ob tem začutila slabo vest? Si upaš biti iskrena? Si kdaj enostavno utrujena in si to upaš povedati na ves glas?

P.s. Tu razumemo in ne obsojamo! Tu draga moja lahko jamraš, ko ti je hudo! Jaz razumem!