KDAJ SO RES SREČNI?

V nedeljo sem jima za večerjo skuhala kremno juho z bio cvetačo z domačega vrta, zvečer pa sem namesto dveh pravljic za lahko noč prebrala kar štiri. Med vikendi je velikokart tako. Bila sta srečna!

V ponedeljek sta za večerjo jedla hrenovke, včeraj pa tople kruhke. Kar dva večera zaporedom, pa toliko se trudim z zdravo hrano! Večerno branje pravljic smo tudi izpustili, ker smo bili predolgo zunaj. Takšen scenarij ne doživita dostikrat, pa sta kljub temu bila srečna!

In danes sem žalostna, v glavi premlevam eno in isto …

Mamice se velikokrat borimo s slabo vestjo in razmišljamo, da bi lahko naredile še več. Zakaj to počnemo? Zakaj ne sprejmemo dejstva, da so tudi nenačrtovani ovinki dovolj dobri? Da je včasih »le« naša utrujenost dovolj dober razlog za risanko namesto pravljice?  Zakaj vedno strmimo k temu, da mora biti vse popolno, ker bo v nasprotnem primeru naš otrok popolnoma zavozil?!

Tudi tiste dni, ko ne gre vse po načrtu, sem dovolj dobra mama! Tudi tiste dni so srečni! Bio cvetača z vrta in število prebranih pravljic nista pravi pokazatelj ali smo DOVOLJ dobre!

Srečni so tudi takrat, ko za nekaj sekund pobegneš na teraso in spiješ deci refoška, ker imaš vsega dovolj.

Srečni so tudi takrat, ko se ob nočnem klicu narediš gluho (in spečo) in prepustiš vstajanje partnerju.

Srečni so tudi takrat, ko se ob prihodu iz službe uležeš na sedežno in čekiraš Instagram, ter ju pustiš, da se kakšno minutko sama igrata.

Srečni so tudi takrat, ko se s prijateljico po enem mesecu sama odpraviš na kavo.

Srečni so tudi takrat, ko oblečejo nezlikan t-shirt in obujejo podedovane superge.

Srečni so tudi takrat, ko za kosilo dobijo taščino govejo juho.

Srečni so tudi takrat, ko popolnoma pozabiš na make up ali pa se v službo odpraviš brez modrčka.

Srečni so tudi takrat, ko namesto pralnih pleničk izbereš tiste za enkratno uporabo.

Srečni so tudi takrat, ko ob izpadu trme ne reagiraš tako kot bi morala.

Srečni so tudi takrat, ko ni vse idealno in popolno.

Srečni so tudi takrat, ko delaš “napake”, ki so sestavni del življenja!

Vsakič, ko si na tleh in občutiš slabo vest ali imaš tisti zoprni občutek, da bi morala biti boljša (ali pa celo popolna), se raje vprašaj KDAJ NISO SREČNI? Poglej jih in ti bodo odgovorili. Prepričana sem, da so najmanj srečni takrat, ko si žalostna, objokana in v dvomih ali si dovolj dobra …