KDO BO SESAL?

Gospodinjska opravila naj bi se še vedno delila na tista, ki so bolj primerna za moške in tista, ki naj bi bolj ustrezala ženskam. Četudi se trudimo vpeljati enakovrednost med spoloma, še vedno velja prepričanje, da je ženska tista, ki je odgovorna za čistočo doma. O tej kompleksni tematiki zagotovo napišem kakšno objavo, danes pa z vami delim najin dogovor o porazdelitvi gospodinjskih opravil in oceno sesalca, ki je zaradi svojega multifunkcionalnega delovanja požel velike pohvale.

Natančno čiščenje našega približno sto kvadratov velikega stanovanja največkrat opravimo pred začetkom vikenda, v njem pa sodelujemo vsi člani družine. Za brisanje prahu, čiščenje kopalnice in menjavo posteljnine poskrbim jaz s fantoma, mož pa v tem času posesa stanovanje in odnese smeti. Fantje svojo vnemo pri pospravljanju zaključijo tako, da se umaknejo iz stanovanja in odidejo ven, jaz pa medtem v miru pobrišem tla.

Zaradi našega družinskega režima sesalca nisem preizkusila le jaz, temveč tudi mož, ki je še bolj zahtevna stranka, saj mu kakovost tehničnih aparatov (četudi gospodinjskih) ogromno pomeni. Sesalec Philips Aquatrio Pro je ocenil kot dobro naložbo, saj je kljub velikosti zelo okreten, lahko vodljiv in učinkovit pri sesanju. Malce ga je zmotilo to, da ni mogel posesati pod posteljo, omenil je tudi nekoliko slabšo dostopnost pri robovih. Mene je navdušilo dejstvo, da s sesalcem dejansko privarčujem na času, ki je zame izjemno dragocen. Sesalec, ki hkrati sesa in tudi mokro čisti in s tem zagotovi prijeten občutek svežine v stanovanju, je res dobra izbira za vse na polno zaposlene mamice, ki težko shajamo z gospodinjskimi opravili, a vseeno obožujemo čisto in urejeno stanovanje. Poleg funkcionalnosti je izjemno priročen in nemoteč, zlahka ga pospravimo kar za vrata. Dodana vrednost našega preizkušanja je tisto, kar sta opazila fanta. Ko smo s pospravljanjem končali, sem se z njimi odpravila na igrišče, ker mi ni bilo potrebno brisati po tleh. Neprecenljivo!

Skrb za čistočo doma je lahko ena od skupnih družinskih aktivnosti, ki na prvi pogled morda res ni tako zelo zanimiva, a kljub temu za naše otroke nosi veliko vrednost, saj se z vsemi ponavljajočimi izkušnjami učijo in pripravljajo na samostojnost.

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Philips.