KLJUB VSEMU …

Nikoli ne bom pozabila trenutka, ko sem vaju spoznala. Nisem občutila le nepopisnega veselja in sreče, temveč tudi strah in mnogo ostalih čustev na katera (priznam) nisem bila najbolj pripravljena.

Pred vajinim rojstvom sem namreč imela zelo dobro izdelan načrt, kakšna mamica bom in kako vaju bom vzgajala. Ja, bila sem človek načrtov in dobre organizacije, vedno sem dosegala zastavljene cilje. Le tu ni šlo vedno tako, kot sem si zamislila (in kot so rekli drugi). Realnost je namreč zelo hitro pokazala svoje zobe in me postavila pred kar nekaj nepričakovanih preizkušenj, ki so del materinstva (in ne pravljice). Ne bom lagala, mnogokrat sem se počutila slabo. Nihče me ni razumel, saj je materinstvo ja nekaj spontanega in naravnega. Niti slučajno nisem pomislila, da morda od sebe (in tudi od vaju) zahtevam preveč …

Spomnim se svojih občutkov, ki sem jih zadnja leta doživljala in vsega, kar sta mi dala. Spomnim se veselja, ko sta dobila prvi zobek. Spomnim se mojih solz sreče, ko sem zagledala prvo puzanje in korake. Najbolje se spomnim prve prespane noči in mojega ponosa, ko smo končno dosegli ta pomembni mejnik. Spomnim se vajinih prvih MAMA, ki so dokazali, da je materinstvo resnično nekaj kar neskončno osrečuje! Ne bom pozabila niti prve resnejše bolezni in strahu, ki sem ga doživljala, ko sem z bolnim otrokom vsa objokana (in na začetku druge nosečnosti) preživela nekaj noči v bolnici.

Spomnim se vsega, ne moreš zlahka pozabiti, kot nekateri potolažijo!

In nič zato, zakaj bi pozabljali vse dragocene izkušnje ob katerih rastemo in se nekaj novega naučimo? Ne vidim smisla! Nisem presrečna, ko v trgovini kateri od vaju izsiljuje za dodatno sladkarijo, čeprav se doma zmenimo samo za eno, a tudi v tem ni nič slabega. Normalno je, da bosta preizkušala meja, le kdo jih ne?! A tudi jaz zdaj na vsako situacijo reagiram drugače in najverjetneje tudi zato, ker si nisem dovolila vsega pozabiti.

Zdaj mi je bistveno lažje in kljub celi paleti različnih izkušenj, ki sem jih z vama doživela, lahko vseeno rečem, da je biti mama nekaj najboljšega (in zabavnega in izpopolnjujočega)! Kljub občasnemu strahu, dvomih in previsoko zastavljenim ciljem ter dejstvu, da ne morem niti na stranišče brez družbe! Kljub vsemu …

A ni res mamice? ❤