KO IMA MAMA VSEGA DOVOLJ …

A ste že začutile intenzivno moč MAMI bumeranga? Zagotovo ste! 🙂 Tipičen vsem zelo poznan primer je zagotovo spanje. Vsakič, ko naglas pohvalim spanje svojega otroka, ta še isto noč postane mali mesečnik?! Še vedno ne razumem! Mum karma is a bitch! 😀

Moje objave, misli in doživljanja velikokrat povzročajo cele strele bumerangov … Zadnja romantična objava o materinstvu (Best ful time ever!?), ki je bila sicer zelo iskrena in odraža moje mnenje, je naredila pravo malo revolucijo. Moja razbojnika je tako razganjalo, kot da bi bile na nebu štiri polne lune!?

V preteklem tednu so bili skoraj vsi, ki jih poznam na počitnicah, izletih ali toplicah. In zato sem se odločila, da bom vzela en dan dopusta, katerega bom v celoti posvetila le otrokoma! “Nekaj pa le morata imeti od počitnic! Nič, sreda bo dan, ki ju bom namenila le njima! Kako bo fajn! Nekam bomo šli! Juhu!” Mama – večna OPTIMISTKA! Še vedno me ni izučilo, da so načrti z otroci praktično nemogoči! Hihihihi! 

In kaj se je zgodilo? Itak, da NI šlo po načtu! 🙂

SCENARIJ 1: Mama je obležala z vročino. Otroka sta šla v vrtec in se tam super fino imela. Mama je doma čajčkala, se nafilala z vitamini in počivala. Popoldne so bili vsi spočiti, zdravi in zadovoljni.

SCENARIJ 2: Mama je obležala z vročino. Zaradi svojega slabega počutja je oklevala ali otroka sploh odpelje v vrtec. Bila sta zdrava, igriva in dobro razpoložna…  Ampak ne, kljub temu se odloči, da bosta kar doma. Pozabi na svojo bolezen in na prvo mesto postavi otroka.  Kot vedno! Cel dan je komaj shajala, saj sta dva razigrana fanta zahtevala običajno dozo mamice (zdrave in ne bolne). Pa ne samo to, bila sta prava mala razgrajača! Čajček ji je najmlajši polil po sveže oprani preprogi v dnevni sobi. Vitaminov ni imela časa pojesti saj se je vse vrtelo le okoli otrok. Počitka ni vedela niti za kratko sekundo. Vmes je delala še službene stvari in neuspešno pospravljala razmetano stanovanje. Popoldne sta bila otroka polna energije in presrečna, mama pa je komaj preživljala zadnje minute preden se je na vratih pojavil OČE … Vidno utrujena, s podočnjaki, obrabljenimi glasilkami in na koncu z močjo je dejansko obležala! DO JUTRA!

e2b6477f4c2b5970a54ae40df6082272

Kaj menite kako se je končala zgodba OPTIMISTKE MAMI NA OFF?  Scenarij 1 ali 2? 🙂

Naj dam majhen namig! 🙂 She lost her shit that day … And not just once! Hihihi 😀 Včasih nam pa tudi pripada, a ne? 🙂 Pa kljub vsemu je biti mama še vedno BEST FULL TIME JOB EVER!

MAMI NA OFF