LAČNA FANTA

Pred kratkim sem objavila svojo fotko izpred desetih let in z njo sprožila kar precej vprašanj … Najbolj od vsega vas je zanimal moj ČUDEŽNI recept za izgubo odvečnih kilogramov … 🙂 Ja, preden sem postala mamica sem jih imela kar deset več kot zdaj. Študentsko debelušno obdobje je posledica prekinitve intenzivnega ukvarjanja s športom in selitve v Ljubljano. Nov stil življenja, študij in predvsem žuranje so povzročili tudi nekaj kilogramov viška in posledično zelo slabo počutje. Pa naj povem, da niso šli dol z nobeno novo in uspešno trendovsko dieto. Poskusila sem dobesedno vse! Enkrat sem jedla samo jajca, drugič zelje. Imela sem vodne dneve, stradala, ločevala živila … Ojoj, da se ti zmeša! 🙂 Ne rečem, so kratkoročni učinki, a je bumerang efekt še večji in posledično številka na tehtnici še višja. Začaran krog, ki je pri meni trajal dve leti. Potrebovala sem nekaj časa, da sem spoznala in začela gledati širšo sliko in naredila drastično spremembo! Najprej v glavi, potem drugod. Recept je v spremembi ŽIVLJENJSKEGA STILA! ČUDEŽI NE OBSTAJAJO! Sliši se znucano, a to je zagotovo najbolj učinkovita “dieta” vseh časov. In to je ta dolgoročna sprememba po kateri strmimo. Ne ustrašite se, napredovanje je izjemno počasno a zelo zanesljivo.

Vsekakor sem vesela za ta premik v mojem življenju. Pa ne le zaradi izgube kilogramov, predvsem zaradi boljšega počutja in samopodobe. Lahko rečem, da se trudim zdravo, sezonsko in raznoliko prehrano vključevati v naš vsakdan. V kombinaciji z gibanjem in aktivnim načinom življenja je to zagotovo najboljša popotnica, ki jo lahko kot mama nudim otrokoma.

Malce v šali in malce zares … 🙂 Če živiš s samimi fanti težko prideš do hrane! Jah navadno je tako, da ti pojedo vse! Resno! Ko pridemo domov je prvi postanek v kuhinji, ker Izak že na vrati vrtca vpije njam njam. Očitno je to tista prva asociacija, ko zagleda moj obraz. Noro! 🙂 In, če si hočem po kosilu privoščiti kakšen priboljšek se moram seveda skriti. Drugače ne gre! Joj, upam da nisem edina, ki to počne. 🙂

Pazite nase,

MAMI NA OFF