LEPA SI!

Prejšnji teden sva z Izakom obiskala zobozdravnika, kjer je pokazal tako mero poguma, da sva se odločila ta veliki dogodek primerno proslaviti. On je to naredil s slastnim sladoledom, jaz pa s kavo. Zaradi poletja, ki je tik pred vrati in dejstva, da se tudi v enodelnih kopalkah vidijo nepravilnosti, si sama okusnega sladoleda nisem želela privoščiti … Bedno, a ne?!

Ko sva sedela v gostilni z rumenim toboganom (po barvi le tega se moj triletnik odloča, kje imajo najbolj okusen sladoled) sem nehote ujela pogovor dveh novopečenih mamic, ki sta se pritoževali nad svojim izgledom, ker naj bi bil ta neprimeren za morje in plažo. Joj no, če povzamem moje misli v tistem trenutku “Pa kaj se sekiraš no, saj si pred kratkim rodila! Kaj te briga izgled!” . A vendar zdaj potihoma priznavam, da sem tudi sama kmalu po porodu doživljala precej podobne občutke. In kaj NE pomaga? Zafotovo ne pomagajo popolne fotografije fit mamic tri tedne po porodu … Se zavedam, da niso najbolj realne, a zakaj se nas potem tako zelo dotaknejo?!

Zakaj smo ženske na splošno tako zelo stroge do sebe in do svojega videza? Zdaj se ne mislim pretvarjati in razlagati, da sem drugačna, ker nisem. Tudi sama se prevečkrat obremenjujem s svojim izgledom in zdaj ni bilo nič drugače. Naj pojasnim … Pred kratkim sem od moje drage Eve, ki zna vedno ujeti naše najbolj sproščene trenutke, dobila fotografijo, ki je na naslovnici te objave. Ta je pravzaprav razlog za moj zapis, ker me je sprva spravila v žalost. Res sem bila potrta! Pa vendar po razmisleku nanjo gledam drugače. Zdaj se zvedam, da je ta fotografija nekaj prav posebnega, zato jo želim deliti. Sprva sem res želela pomanjkljivosti skriti in Evo prositi za korekturo, a sem se zelo kmalu začela spraševati o razlogih? A želim objaviti nekaj popolnega? Ali si želim predstaviti realno žensko, ki je SREČNA (kljub vsem svojim nepravilnostim)!? Ja to je to – želim povedati, da srečo ne določajo malenkosti!

Zato svojo fotografijo in svoje misli namenjam tebi!

Približujejo se topli dnevi, ko se boš sprehajala v kopalkah. Morda se boš ob tem počutila malce nelagodno, ker si si bodisi pozabila obriti noge ali pa si s telesno aktivnostjo začela prepozno in zato kažeš ogromne količine celulita. Ne glede na vse, ti na srce polagam eno …

Si mamica, ki je 9 mesecev nosila čudež! Mamica, ki je mnogo noči prebedela namesto, da bi si privoščila lepotni spanec! Mamica, ki je namesto obiska fitnesa in top skupinske vadbe izbrala igro na otroških igralih. Si mamica, ki je zaradi pomanjkanja časa nemalokrat namesto zdravega prigrizka pojedla nekaj piškotov. Mama, ki se na vadbo odpravi takrat, ko si to zaželi in ne zato, ker je imela slabo vest (zaradi popolne manekenke na IG).  To si ti. In zaradi tega nisi nič slabša od drugih! To te oblikuje in o tebi pove, da si odlična mama in oseba, ki zna izbirati prioritete! To pove, da si kljub nekaterim znakom materinstva lepa! Zapomni si to!