LETOS BOM DRUGAČE!

Leto se približuje koncu in, ko spremljam vse okoli sebe vidim, da čisto VSI kot nori hitimo … skoraj nihče se niti za sekundo ne uspe ustaviti in uživati v praznikih, lučkah, dobri hrani, vzdušju in vsemu kar paše zraven. Ne uspemo uživati v decembru. Ne uspemo ignorirati nakupovalno evforijo in najti tisto pravo darilo, ki ima globlji pomen. Ne uspemo v miru oditi na večerjo/pijačo/tortico s prijateljico brez tega, da omenjeni nezahtevni načrti ne bi povzročili cel naval znanstvene fantastike z usklajevanjem “kdo bo tisti čas varuška?”. Sicer obožujem december, ampak zadnje čase ugotavljam, da imam v tem najlepšem mesecu resnično vsega preveč!

Verjetno je to razlog zaradi katerega Božič tako zelo prehitro pride … in tudi mine.

Zato sem se odločila, da bom od tega trenutka dalje drugače. Drugače bom zdaj – med prazniki in drugače bom tudi naslednje leto! Zdaj, ko to berete, sem na rojstno-dnevni pijači s prijateljicami in se sploh ne sekiram, ali bodo fantje doma jedli čokolino ali palačinke (ali pa kar oboje skupaj, kar bi bilo teoretično tudi možno). Ne mislim se obremenjevati s tem, kdaj bom nakupila špecerijo in kdaj otroška darila, ki sta jih tamaladva že zdavnaj napisala/narisala v pismu. Skrbi bom pustila v letu 2018 in odprla novo poglavje, ki bo (verjamem) koristilo tako meni kot tudi vsem ostalim okoli.

Tokrat bom drugače!

Tokrat NE bom čakala na odštevanje in leto 2019. Odločila sem se, da bom že letos storila marsikaj drugače!

Letos pred prazniki ne nameravam kot nora čistiti stanovanja, ta čas bom raje namenila gledanju božičnih filmov (pa četudi pogledam Sam doma že 1236tič).

Letos na naši mizi ne bo več vrst popolnih piškotov, ampak le eni, ki jih bomo spekli skupaj (verjetno ne bodo videti kot tisti iz fancy slaščičarne v centru stare Ljubljane).

Letos se ne nameravam sekirati, kako ustvariti najbolj top homemade venček (ki bo vsaj tako dober, kot ga imajo fb prijateljice). Raje ga bom kupila in prihranjen čas izkoristila za igro z vlaki.

Letos ne nameravam mrzlično iskati brezosebna darila, raje jim bom podarila nekaj s pomenom.

In letos nam bo pri ustvarjanju spominov in osebnih daril pomagal prenosljiv tiskalnik Canon Slovenija Selphy CP1300, ki je izjemno enostaven in preprost za uporabo. Na Instagramu me veliko sprašujete o tem priročnem tiskalniku, ki ga lahko spravite tudi v torbico in kjerkoli printate izbrane fotografije le s povezavo preko telefona. Skratka, meni je tiskalnik res fajn, ker bom zdaj na hitro natisnila kar potrebujem, brez večjih komplikacij in prenašanja na računalnik. Poleg tega bodo stari starši končno dobili personalizirane voščilnice, ki si jih tako želijo. Več o tiskalniku se lahko preberete tu.

Za konec pa se od starega leta prav zares poslavljam. Tole je zadnja letošnja blog objava s sporočilom o katerem sem kar precej razmišljala pretekle dni, ko smo bili na počitnicah. Tokrat bom še nekaj naredila drugače in na to stvar sem najbolj ponosna. Prvič se bom za en teden popolnoma odklopila od interneta ter računalnika/telefona in se v celoti posvetila družini in prijateljem. Ker mislim, da je to tista drugačnost, ki jo zdaj nujno rabim. Vam pa sporočam, da naredite tako, kot ustreza vam! Lahko je online ali offline, s piškoti in brez, s čistim ali razmetanim stanovanjem … naj bo tako, kot mislite, da je prav! Vse lepo v 2019!

Foto Eving, Eva Veber

 

 

 

 

 

 

 

Objavo smo napisali kot zadovoljni uporabniki Canon Selphy CP1300