LJUBEZEN

Kot večina majhnih deklic sem tudi jaz sanjala o beli obleki in pravljični poroki. Sanje so z odraščanjem začele puhteti in na poroko sem sčasoma začela gledati z drugimi očmi. Kot nekateri  radi rečejo – je poroka res le list papirja? A to drži?

Kako zelo fascinantno sta svoji poročni zaobljubi izvedla Meredith in Derek v Greysih … To je to, prepričana sem, da za potrditev ljubezni ne potrebujemo dvajset tisoč € in bele obleke, če nam to ne pomeni veliko. Ljubezen si lahko obljubimo s preprostim zapisom in besedami v zasebnosti svoje spalnice. Lahko pa to storimo z dolgoletnim načrtovanjem pred petstotimi ljudmi. Lahko se poročimo na peščeni plaži ali pa v intimni sobici, kjer nas ne vidi in ne sliši nihče. Lahko je točno tako, kot si želimo. Ni pravila, kaj je prav. V to še vedno verjamem in sprejmem mnenje tistih, ki jim poroka predstavlja zgolj formalen list papirja. Sprejmem, a sem kljub temu mnenja, da ima katerakoli iskrena zaobljuba izjemen pomen. V to verjamem, kljub temu, da sem daleč od najstniških sanj.

Pa vseeno …

Poroka ne pomeni, da bo začel čez noč čudežno kuhati top fancy večerje, če se pred tem ni niti dotaknil štedilnika. Ne pomeni, da bo začel likati srajce, če tega ni počel že prej. Ne pomeni, da bo kar naenkrat bolje in lepše, če je že prej škripalo. Tega ne boš videla, kot pravi moja prijateljica. Nobena popolna fotografija ali najlepši zapis na prtičku ne zagotavljata, da bo skupna pot vedno posuta z rožami in osvetljena z močnimi sončnimi žarki, kot to kažejo najstniški filmi. Ne poroka ali katerakoli popolna zaobljuba ne obljubljata, da bo vedno sanjsko ali pa bolje, če že prej ni bilo ok. Ljubezen pomeni, da po skupni poti hodita dve osebi z različnimi mnenjem in željami, kar zahteva ogromno prilagajanja in usklajevanja. Zahteva res veliko, a daje mnogo več in zato je vredno vsak dan znova. Daje tiste posebne trenutke in občutke, ki se jih ne da opisati. Ko veš, da imaš nekoga ob sebi, ki te čuva. Nekoga, ki te želi spraviti v smeh, ne glede na to, kako zelo tečna postaneš. Nekoga, ki obožuje tvoje telo tudi takrat, ko si zaradi gromoznskega trbuha ne moreš pobriti nog. Nekoga, ki s tabo deli zadnjo vrstico čokolade. Nekoga, ki prevzame otroka, ko ne zmoreš več. Nekoga, s katerim deliš dobro in slabo. Nekoga, ki te ima enostavno rad!

Kaj me je spodbudilo k pisanju objave o ljubezni, ki jo je bilo v izobilju čutiti na krasni sobotni poroki, si lahko pogledaš spodaj …

 

 

 

 

 

Obleka Zara.

Krasne (in zelo udobne) sandale v nude barvi sem izbrala v Deichmann-u.

Objava je nastala v sodelovanju z Deichmann.