ZADOVOLJNA MAMA IN LEGO ŠOPKI

Že pri svojih šestnajstih sem najboljši prijateljici govorila, da bom mamica samih fantov. Že v srednji šoli sem slutila, da bom ena tistih, ki bo imela opravka z bagri, avti in raznimi progami. Ne bom skrivala, potihoma sem si želela roza oblekic in punčke, a je spol otroka tisti trenutek, ko sem zanosila, postal nepomemben.

Zdaj bi lahko na dolgo in široko opisovala ljubezen do svojih dveh fantov, ki mi pomenita ves svet in zadovoljita vse moje potrebe. Ampak tega ne bom storila, ker je to kristalno jasno. Očitno pa je v naši družbi še vedno nekaj nesporazumov glede pogojev, ki resnično zadovoljijo mamo. 

Mama ni zadovoljna, če ni po kriterijih, ki jih postavlja današnja družba, ki pravi, da moraš imeti dva otroka (niti slučajno samo enega, to je res najbolj grozno). Če imaš pa dva, ki sta istega spola, se MORAŠ odločiti za tretjega, ki MORA biti drugega spola. Ni druge! Bog ne daj, da imaš slučajno tri fante (ali tri punce), potem sta med sexom res nekaj narobe naredila!? Kako ne poznata vseh metod, ki zagotovijo pravi spol!? Aja, če pa se slučajno zgodi, da že imaš par in se vseeno odločiš za tretjega (ali četrtega ali petega), potem pa je to res višek. Zakaj le, ti je res potreben še en otrok!

Danes se pozablja kaj pomeni resnično zadovoljstvo mame in očeta ali ljudi nasploh. Vsak pri sebi ve kaj je to. Zakaj nam okolica nenehno sugerira kaj je za nas dobro? Pretekli vikend sem bila kar dvakrat v situaciji, ko so me nagovarjali naj imava hitro še enega, ker je zdaj pravi čas. In pravijo tudi, da nam manjka punca, da bomo vsi zadovoljni in srečni?!

Spol in število otrok ne določa intenziteto materine ljubezni, ki ne glede na vse ljubi brez pogojev! In je v (čisto) vsakem primeru zadovoljna in srečna!

Ne bom trdila, da ne bova imela tretjega otroka (čeprav je to moj izjemno pogosto izrečen stavek) … 🙂 Lahko pa trdim, da spol otroka zagotovo ne bo razlog za ponovno zanositev! Meni trenutno največje zadovoljstvo in srečo prinašata moja fanta, to mi je čisto dovolj. Pa no, kdo še ne bi bil presrečen, če bi vsak dan dobil lego šopek, čisto wc školjko in progo, ki zasede pol stanovanja?! 🙂

Mama je najbolj zadovoljna takrat, ko se sama in brez pritiskov okolice odloča o tem kako bo vzgajala svojega otroka!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
54