MAMA NA DOPUSTU

Danes sem resnično na polno naspidirana – oprala sem tri stroje, zlikala dva kupa perila, šoping špecerije, britje nog, pranje las, igranje z lego kockami, priprava najrazličnejših igrač (in športnih pripomočkov) za sabo in pakiranje kar treh kufrov oblek, ter priprava zadostne (kar za moje fante pomeni pet velikih vrečk, brez heca!) zaloge hrane. Ker se itak nikamor ne smemo odpraviti brez kakšnih 45 različnih malic in prigrizkov. Noro, naj se raje vrnem k oblekam … Vedno pozabim kaj pomembnega, kot so plenice, zobne krtačke ali baby robčke, nikoli pa ne zmanjka oblek! Oboroženi smo z outfiti za najmanj še enkrat toliko dni in za čisto vse vremenske razmere! Japonke in bunda ne boste verjeli gresta skupaj?! 🙂

Jutri se končno odpravljamo v (skoraj že pozabljen) drugi dom, našo lepo Dalmacijo, kjer se čas upočasni. Res sem rada tam, skrbi se zmanjšajo in veliko manj je tistih zoprnih gospodinjskih opravil (hm, likanje na primer). Spodnje fotografije so z lanskega prvomajskega dopusta … Od jutri dalje (in vse do torka) pa vam kažemo nove, ne pozabite nas spremljati na Instagramu, tam bomo objavljali vse naše zanimive pripetije, katerih res ne bo malo. 🙂

Tribunj je naše malo mestece, ki je ravno zaradi svoje majhnosti idealno za sproščeno družinsko počitnikovanje.

Vsak dan izkoristimo za izlete in pohajkovanje po mestih v tem delu Hrvaške.

Stari del Zadra me čisto vedno očara in pusti brez besed. Nujno ga obiščite!

Takole je bila lani videti moja sproščena kavica na splitski rivi.

Nekako se mi dozdeva, da letos ne bo nič kaj dosti drugače?! 😉

 

Letos si bom privoščila konkretni odmor. Moj prvomajski dopust bo namreč trajal skoraj štirinajst dni in od tega bosta kar DVA dneva (oz. dopoldneva) samo zame (in čisto brez otrok). Ja, naredila bom ravno to kar sem nekdaj obsojala.

Mama na dopustu, otrok pa v vrtcu, kako le moreš?!

To, da mama dopoldne vse v miru pospravi, opere, skuha (in spije kavo ter kakšno uro lenari) medtem, ko se otrok v vrtcu druži s svojimi vrstniki, je zagotovo nekaj napačnega?! Ne vem zakaj, če pa ta ista mama (s pospravljenim stanovanjem, skuhanim kosilom in veliko mero energije) kasneje ves svoj popoldan z največjim veseljem nameni otroku!?

Zame je super mama tista, ki doživlja vse. Tista, ki je vesela, utrujena, realna, živčna, optimistična, jokava, srečna, žalostna, nora, sanjava, stroga, popustljiva, nežna, smešna … Tista, ki super herojsko sprejema vse, kar ji daje materinstvo.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
47