MAMI, A ZDAJ KONČNO RAZUMEŠ?

Mami, ti me ne razumeš!

Ne razumeš, da pridejo trenutki, ko zvečer ne morem zaspati. Res ne morem in takrat te potrebujem ob sebi. Potrebujem objem in toplino, potrebujem tvoje nežne besede.

Ne razumeš, da igranje na prostem pomeni umazane in včasih tudi raztrgane hlače. Nikar se ne jezi zaradi tega, ker sem aktiven in razigran otrok, ki si najbolj od vsega želi raziskovati. Prosim te le, da me takrat ne oblačiš v najbolj modne kavbojke, ker mi to res ni pomembno.

Ne razumeš, da je huda lakota zares dober razlog za mojo sitnobo. Tudi meni ni ravno jasno, zakaj sem lačen takoj, ko pridem iz vrtca, a tako pač je. Morda le potrebujem domačo juhico, ki jo ti zagotovo najbolje pripraviš.

Ne razumeš, da se mi včasih ne da pogovarjati ali igrati po tvoje ali pa početi tisto, kar si ti zamisliš. Včasih enostavno potrebujem mir in čas za lego kocke ter fantovske igre.

Ne razumeš, da je tvoja odsotnost razlog za mojo slabo voljo. Pogrešam te mamica moja, ko te ni ob meni. Včasih nihče drug ne razume moje stiske … Takrat, ko mi je težko, potrebujem le tebe.

Ne razumeš, da je brokoli neprivlačnega videza in še bolj groznega okusa, zato ga nikakor ne morem spraviti v usta. Saj vem, da vztrajaš pri zelenjavi, a tu res ne mislim popustiti.

Ne razumeš, da je tvoja žalost razlog za mojo žalost! Takrat, ko si slabe volje in ko jokaš, je tudi meni hudo. Včasih se trudiš svoje solze skriti in odhitiš v spalnico, a zelo hitro opazim, da je nekaj narobe. Takrat trpim tudi jaz.

Draga moja mami, res ne razumeš vsega, kar doživljam. Tudi jaz ne razumem marsičesa, kar se dogaja tebi! Obema je včasih težko …

Zato bi te prosil za nekaj zelo pomembnega …

Poskusi razumeti, da sta tvoja dobra volja in nasmeh razlog, da sem vesel in nasmejan. Sta razlog, da zvečer lažje zaspim. Mamica moja ti si razloh, da takoj neham sitnariti, ker me svojo igrivostjo zamotiš. Ti si razlog, da zunaj v naravi tako uživam, saj z mano brez težav sediš v peskovniku in delaš najlepše gradove. Ti si razlog, da pojem ogromno zelenjave, nikar si ne ženi k srcu tisto, ko ti je soseda dejala, da njeni z veseljem pojedo tudi brokoli. Ti si razlog, da znam sprejeti solze, ker mi dovoliš jokati. Dovoliš mi izražati čustva in ti si največji razlog, da sem srečen. Zapomni si to in prosim uživaj v tej sreči tudi ti!