MAMI LAHKO? NE, NE SMEŠ!

Veš kaj si je zaželel moj petletnik? Hotel je voziti avto, ne otroškega ampak ta pravega  …

In triletnik? Za kosilo je hotel pojesti celo vrečko čokoladnih jajčkov, ki so ostala še od Velike noči …

Želita si marsikaj, včasih se vsem tem izjemno izvirnim željam le iz srca nasmejem, včasih znorim in rečem najbolj glasen NE, včasih pa se jih trudim uresničiti. No, v poštev seveda ne pridejo le tiste nenavadne in sila zahtevne, tiste res ne morem izpolniti. Bolje, da ne razlagam preveč, kaj vse sta imela v mislih prejšnji teden, ko so njune želje vključevale astronavte in podmornice. Morda je slišati zabavno, a teh želja in prošenj je vsak dan toliko, da je poleg utrujenosti, gospodinjstva in drugih obveznosti, težko iskati ravnovesje, ko se je potrebno odločiti katerim željam ustreči in katerim reči ne. Včasih imam občutek, da je moja osrednja starševska naloga nenehno usklajevanje in tehtanje, kaj je za njiju primerno in kaj ne.

Ko sem v ponedeljek napovedala tradicionalni družinski izlet in jima ponudila izbor izletniške destinacije, sem bila odprta za vse možnosti in pripravljena reči ja vsem njunim predlogom. No, rekla bi ja le v primeru, če le ti ne bi bili povezani s poletom v vesolje. Tudi takšna varianta je bila namreč enkrat na seznamu Žanovih rojstnodnevnih želja. A dobro, tokrat sta si izbrala popolnoma izvedljiv obisk živalskega vrta, ker sta se želela srečati s čisto pravim tigrom. Zakaj ravno tigrom? Ker je “tiger” tista idealna rešitev in odgovor na njuno željo po sladkem, ki ju zadovolji in jima nariše največji nasmeh na obraz. Tiger, ki skoraj vedno pristane v naši nakupovalni košarici in tiger, katerega zvečer večkrat ukradem. Zottova Milk Tiger sadna sveža skuta in puding predstavljta tisto pravo ravnovesje, ko se želim izogniti klasičnim sladkarijam in jima ponuditi nekoliko bolj primeren prigrizek, ki poteši željo po sladkem. Najbolj pa je to, da je pakiran v ravno prav veliki embalaži, da ga ne pojesta preveč, možno pa ga je dobiti v dveh okusih, jagoda-banana in moj najljubši jagoda-vanilija. Vsako mojo mami prijateljico zanima dodana vrednost, zato moram omeniti, da gre za mlečni izdelek, ki ne vsebuje umetnih barvil, želatine ali konzervansov, temveč kalcij in vitamin D, ki je priporočljiv za otrokov zdrav razvoj. Fajn, a ne?

Žal se tokrat obisk živalskega vrta ni uresničil, ker se je na najlepši ponedeljek v tem letu tja napotilo ogromno družin in je bila res prevelika gneča. Zato smo izbrali alternativoo, kjer je bilo tudi lepo. Midva sva obujala spomine na študentske čase, otroka pa sta neznansko uživala na sprehodu in igralih. Sončen ponedeljek bo zagotovo ostal v krasnem spominu.

Domov smo se vračali prijetno utrujeni in takrat sem razmišljala o svojih željah, ki sem jih v času materinstva zanemarila in postavila na stranski tir. Moram priznati, da se čedalje bolj zavedam, da so vse moje iskrene želje povezane z njima. Materinstvo namreč prinese tudi to. Priznavam, da si ne želim nič bolj kot to, da sta nasmejana in srečna. Želim si, da sta ljubljena in zadovoljna. Želim si, da spoznavata življenje in odkrivata lepoto tega sveta. Želim si, da imata možnost uresničevati vse svoje želje! Vesela sem, da jima pri tem lahko pomagam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In še moja največja želja zadnjih 45 dni, ko sem bila na postu brez sladkarij …

 

 

Objavo je nastala v sodelovanju s podjetjem Zott.