MAMI POSLEDICE

Za mano sta dva čudovita vikenda … začela bom s tem in ne z jamranjem, ker še vedno čutim številčne posledice neprespanih noči. Za mano je bratova poroka, na kateri sem spustila kar nekaj solzic, in pred tem nora dekliščina, o kateri bom zagotovo razlagala vnukom. Mislim, da si bodo ob tem mislili “vau, ta naša babi ni kar tako”.

Torej, danes je četrtek in jaz po dveh napornih vikendih šele zdaj prihajam k sebi. Priznam, zdaj mi je popolnoma jasno, da jih nimam več dvajset! Včasih je bilo okrevanje po žuranju bistveno lažje, zdaj pa so posledice ponočevanja in nespanja vidne še do sredine tedna. Morda tudi zato, ker sem ob nedeljah lahko s spanjem potegnila vsaj do devetih, zdaj pa že ob sedmih zjutraj pripravljamo tradicionalni slovenski zajtrk?! Res mi ni jasno, zakaj s spanjem vsaj malce ne podaljšata, ko gresta kasneje v posteljo … ok, to temo lahko pustimo za kdaj drugič. Želim le povedati, da sem tokrat ponovno ugotovila, da iti na zabavo in biti mama pomeni konkretno iztrošene baterije, ki jih filaš dvakrat dlje kot v dvajsetih. Žal …

Zdaj pa pazi, ker sledi nekaj mami jamranja. 🙂

Dva čudovita vikenda s sabo nista prinesla le lepih spominov in malce več podočnjakov, temveč tudi padec imunskega sistema, ki se ga po lanski preboleli pljučnici, zelo bojim.  Bolečine v mišicah in v grlu, ter strašanska utrujenost, zaradi katere komaj živim. Nisem tip človeka, ki bi takoj začela posegati po številnih izdelkih. Moje prva zdravila sta v tem primeru počivanje in velika količina sadja. Slednje še nekako gre, prvo pa mi pri dveh zelo aktivnih fantih predstavlja precejšnji podvig. Se razume, a ne?!

Kaj naj, a žuranje se je začelo poznati tudi na zdravju … prehladu nekaj dni ni bilo konca, zato sem se odločila ukrepati z izdelkom naravnega izvora oziroma z rastlino, ki ji številni farmacevti predpisujejo zdravilne učinke. Echinaforce žvečljive tablete so izdelane iz sveže, cvetoče zeli in korenine biološko pridelane škrlatne ehinaceje oziroma škrlatnega ameriškega slamnika. Najbolj mi je všeč to, da imajo prijetno pomarančno aromo, in jih za razliko od nekaterih ostalih podobnih izdelkov, lahko ponudim tudi otrokoma. Ja prav ste prebrali, lahko jih zaužijejo tudi otroci od 4. leta starosti dalje, zato jih vsakodnevno ponujam tudi fantoma, ki seveda obožujeta pomarančne bonbončke. Kot mamici mi je pomembno še to, da je izdelek rastlinskega izvora in nenazadnje tudi to, da ga lahko jemlje cela družina (kar zmanjša število izdelkov v domači lekarni hihi hvala!).  Žvečljive tablete se namreč lahko uživa tudi preventivno in se tako pravočasno pripravi na vse, kar nam ponuja prihajajoča jesen in zima. Najdete jih v vseh lekarnah in specializiranih trgovinah, več o izdelku pa na spletni strani.

Mami jamranje zaključujem in se vračam k čudovitemu mesecu oktobru, ki je tik pred vrati. Toliko lepega nas čaka to jesen in zato je prav, da počakamo vse življenjske prelomnice zdravi. O tem še poročam, do takrat pa delim eno misel v povezavi z mami počivanjem. Otrok je lahko srečen le, če ima ob sebi srečno mamo! S tem se vsi strinjamo, mar ne?! Vendar pozor – srečna mama ni tista, ki je utrujena in tista, ki komaj zdrži do osme zvečer. Srečna je tista, ki zna poskrbeti zase, zato se čuvaj.

 

 

 

Pred uporabo Echinaforce žvečljivih tablet se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Objava je nastala v sodelovanju s Faramedica d.o.o.