MAMI PRESENEČENJA

Sem človek, ki obožuje presenečenja in se jih skoraj vedno razveseli. Rada imam tista lepa presenečenja, ko ti otrok ob prihodu v vrtec že na vratih z največjim navdušenjem podari risbico, ki jo je ves dopoldan risal samo zate. In pa tista pozitivna sporočila, ko ti vzgojiteljica s ponosom pove »danes je pa pojedel vso solato s krožnika«. Lepa presenečenja, ki popravijo še tako slab dan in te dvignejo.

Malo manj sem navdušena nad tistimi slabimi in strah vzbujajočimi presenečenji, s katerimi se  soočam zadnjih nekaj let. Poznate tisti neprijetni in zaskrbljeni občutek, ko te iz vrtca kličejo sredi dopoldneva, ker tvoj otrok kuha na 39 stopinj? Ali pa, ko po elektronski pošti prejmeš informacijo, da v skupini razsaja zelo nalezljiva bolezen, ki se zelo hitro prenaša? Če me kaj zares spravi v slabo voljo, so to nekatere bolezni, ki so neizbežne pri naših malih sončkih.

Ravno te dni v našem vrtcu kroži obvestilo staršem, da razsajajo vodene koze ali norice, otroška nalezljiva bolezen, ki naj ne bi puščala resnejših zapletov, če jo prebolimo v otroštvu. Potek bolezni je odvisen od mnogih dejavnikov in se od otroka do otroka razlikuje, a največkrat ni pretirano zaskrbljujoče. Moja fanta sta vodene koze prebolela predlansko poletje, ko sta en za drugim bolehala oba in moram priznati, da ni bilo ravno krasna izkušnja. Na začetku sem predvidela, da bo (zaradi njune sicer dobre imunosti) klinična slika potekala v blažji obliki, a me je hitro napredujoča bolezen pri našem dvoletniku kmalu negativno presenetila.

Bolezen spremljajo zelo srbeči in nadležni kožni mehurčki ter visoka vročina, ki je pri Izaku vztrajala kar nekaj dni. Takrat sem prvič doživela čisto pravo paniko, ker mu nisem mogla nikakor pomagati.  To nemoč in neprijeten občutek so na videz izjemno grdi izpuščaji le še stopnjevali. Bilo jih je veliko, toliko, da me je ob pogledu na njih vedno zabolelo srce. Obisk pediatra se je zaključil s svarilom, da počakamo še en dan in nas nato (v primeru poslabšanja) napotijo na infekcijsko kliniko. Tega smo se sicer takrat izognili, ker se je stanje kmalu začelo izboljševati. Še dobro …

Zdravnica nam je ob obisku svetovala tudi, da prizadeto kožo redno mažemo s hladilno peno PoxClin, ki omili srbečico in tako olajša potek same bolezni. Moram priznati, da mu je pena več kot očitno pomagala, jaz pa sem bila pomirjena, saj je zmanjšala srbenje in hkrati tudi možnost nastanka okužb ter posledično brazgotin.

 

 

Več o hladilni peni PoxClin si lahko preberete tu.

 

 

Mamice velikokrat doživimo negativna presenečenja in težke dneve, ko ne vemo, ali bomo sploh zmogle. Včasih imamo občutek, da ne naredimo dovolj ali pa da enostavno nimamo nobenega vpliva. Imamo ga, pomirjena in ljubeča mamica je v takšnih situacijah najboljše zdravilo! V to trdno verjamem in ljubezni drage moje imamo na pretek, kajne?

 

Objavo smo napisali kot zadovoljni uporabniki in ambasadorji izdelka PoxClin.