MAMICA SPROSTI SE! TOKRAT BREZ SLABE VESTI …

Poznaš tisti tihi glas v ozadju, ki ti nenehno nekaj govori? Na primer, otrok zboli in glasek v ozadju pravi:„V redu je, nič ni hujšega!“ in te s tem potolaži. Fajn, a ne?! Lahko pa se zgodi, da zapraviš 200 € za spletni šoping, s katerim si želela pozdraviti kronično utrujenost, a ga žal nisi predvidela, in takrat se oglasi ta isti glasek, ki pravi:„Kako boš pa zdaj preživela cel mesec!?“ … Glas v ozadju je vedno tam, včasih je tih, nežen in mil, včasih nas razume in nam celo pomaga usmeriti misli v pravo smer. Včasih pa ob pravih pogojih (ko imamo vsega dovolj) postane glasen, nemogoč in v nas povzroča neprijeten občutek. Povzroča zaskrbljenost, napetost in stres. No, takrat jaz ta cenjeni glas ne maram, res ne! Verjamem, da nisem edina, zato sem izjemno vesela, da sem postala ambasadorka super projekta Migi migi, ki nas z različnimi akcijami in izzivi opominja, kako notranji glas usmeriti v pravo smer. #sprostise #jejpametno #resizivljenje #zmigise

Sama pri sebi sem opazila, da lahko stres (svoj notranji glas) zelo dobro nadzorujem, če si zanj oziroma zase vzamem čas. Ko sem sproščena in spočita, je vsaka (še tako stresna) stvar bolj enostavna. Morda si zdaj mislite, da je tole pametovanje super v teoriji, v je v praksi pri mamicah mnogokrat neizvedljivo. Tudi jaz sem podobnega mnenja, tako namreč je, ko so otroci majhni. Zato ti želim povedati draga moja mami prijateljica, da ni popolnoma nič narobe, da si vsake toliko časa dovolimo in poiščemo pomoč, ker vsega res ne zmoremo vedno same. In to je popolnoma ok! Jaz prošnjo po pomoči redno prakticiram, ko slišim, da moj mali glasek postaja čedalje večji. Ko slišim, da premaguje mejo razuma in me postavlja v stres. To jemljem kot opozorilo, da potrebujem trenutek ali dva zase in za sproščanje. Pravzaprav sem po pogovoru s svojimi prijateljicami ugotovila, da mamice sploh ne potrebujemo veliko, le dovoliti si moramo pomoč poiskati brez občutka slabe vesti. In natanko to malenkost brez slabe vesti sem koristila pretekli vikend, ko so moji starši odpeljali fanta na 16 urne počitnice, jaz pa sem v vmesnem času postorila vse, kar sem si zadala in vmes uresničevala izziv SPROSTI SE. Marsikdo bi rekel premalo časa, a je včasih tudi malenkost bolje kot nič. Tudi malenkost lahko pomembno vpliva na razpoloženje, počutje in nenazadnje malenkost lahko tisti glasen in mogočni glas zopet spravi v red. Vredno je poskusiti!

Si za to, da sprejmemo vsi skupaj Migimigi izziv in upoštevamo nasvet, ki pravi SPROSTI SE in na takšen način sklenemo prijateljstvo s svojim glasom (morda celo na delovnem mestu?). Te zanima za kaj se gre? Tu se lahko prijaviš in poteguješ za nagrade!

Za konec pa me zanima, kako ti nadzoruješ svoj glas, ko postaja čedalje glasnejši? Jaz imam kar nekaj načinov, ki mi pomagajo vzdrževati nadzor nad stresom, med najljubšimi so savna, kavica s prijateljicami ali pa večerno sproščanje ob tv-ju. V bistvu je prav vsako sproščanje brez slabe vesti tisto pravo, zato jo utišajmo in ne pustimo, da nam pokvari tistih 5 minut, ko smo na off!

Objavo smo zapisali kot ponosni ambasadorji projekta Migimigi, ki je nastal pod okriljem Adriatic Slovenica.