MAMIN SINKO

Nikoli mi niso bile jasne umazane nogavice … tiste, ki jih nekateri moški puščajo ob vznožju postelje? Še vedno ne razumem, kaj tam počnejo? So čisti ali umazani? Kam sodijo? Nikoli mi ni bila jasna zasušena posoda v koritu (ki je tam več dni), če pa je poleg nje ogromen pomivalni stroj, v katerega lahko preprosto zložiš in ta opere namesto tebe. Nikoli mi niso bili jasni mamini sinovi, ki na sedežni čakajo, da jim le-ta vse prinese k riti … ni mi bilo jasna ta povezanost in takšni moški mi po pravici povedano niso nikoli sedli. Prav tako sem že od svoje rane mladosti imela razčiščeno eno stvar. Vedela sem, da v kolikor bom imela sina, ta takšen ne bo! Vedela sem, da ne bo mamin sinko v tem smislu. Nič ne rečem, pojedla sem že kar nekaj zarečenega kruha, a pri določenih stvareh neumorno vztrajam. Ne bom trdila, da sta glede tega super fajn, ker imamo včasih v dnevni sobo pravo bombo, a je napredek viden vsak dan znova in znova. Predvidevam, da tudi zato, ker pri določenih opravilih vztrajam, saj si želim, da se naučita vsaj osnov. Nič drugega, le osnove, ki jim bodo omogočale življenje brez mamice. Včasih sem res zatežena in tečna, a je po mojem skromnem mnenju zagotovo edini učinkovit recept ta, da smo dosledni. Vsak dan in brez izjeme. Upam, da mi bo uspelo in da bom čez leta od svojih dveh snah prejela en velik „Hvala!“.

V mislih sem imela napisati nekaj trikov, kako doseči, da otroci za sabo pospravijo (ki pomagajo nam), a žal ne morem obljubiti, da bodo pomagali tudi vam. Nisem strokovnjak na področju vzgoje, delam bolj po občutku in od njih ne pričakujem preveč, zato jima dajem naloge, ki so v okviru njunih  zmožnosti. Triletnik žal ne zmore zložiti velikega kupa perila, a zagotovo lahko poišče svoje spodnje perilo, ga zloži in odnese v omaro. Prijateljica mi je že kar nekaj let nazaj dejala naj že takoj na začetku vse počnemo skupaj, kajti le tako si bodo majhni otroci določena opravila privzgojili in nam zato kasneje, v času najstništva, ne bo potrebno izgubljati živcev. Te besede poskušam upoštevati, zato pri nas skupaj pospravljamo, kuhamo in  sesamo, tudi če njuna pripravljenost traja zgolj 10 minut. Verjetno je dovolj za začetek.

Pretekli teden, ko smo imeli doma v preizkušanju Philips sesalec, sta zelo sodelovala, zaradi priročnosti sesalca celo več kot le nekaj minut!  Philips PowerPro Aqua 3v1 Pokončni sesalec je požel kar nekaj pohval, zato sem se resnično veselila preizkušanja. Po enem tednu uporabe menim, da je to gospodinjski pripomoček, ki bi moral biti v vsakem domu, sploh tistemu, kjer bivajo majhni otroci. Zakaj? Ker je primeren za vsakodnevno uporabo (tudi večkrat, če je potrebno) in je enostaven, lahek, brez kablov ter omogoča tako sesanje kot brisanje vseh površin s čistili ali brez. Tako enostaven, da ga lahko brez težav uporabljajo tudi učeči se otroci. Fajn, a ne?

Medtem ko se jaz ukvarjam s tem, da fanta (ne le razmečeta, ampak tudi) pospravita svojo sobo, moja blogerska kolegica Nataša, ki ustvarja blog Never2late4you, trenutno preizkuša ta isti sesalec. Me prav zanima, kako se bo obnesel pri njej in izzivam jo, da nam pokaže nekaj zanimivega! Razmetano stanovanje po zabavi ali morda umazane nogavice in polno korito? Si upaš Nataša? 😉

In vi, kaj pravite na mamine sinove, ki za sabo pospravljajo in občasno skuhajo kosilo … a taki tudi obstajajo?

Foto Eving

 

 

 

 

 

Objavo smo napisali kot ponosni ambasadorji izdelkov Philips.