MLADOSTNA? HM, RESNO?

»Kaj pa ti delaš, da si videti tako sveže in mladostno?« mi je zadnjič dejala kolegica s faksa. Hmm, res nenavadni, da kdo to reče, ker ko se pogledam zjutraj v ogledalo vidim vse drugo kot zgoraj naštete pridevnike. Nima smisla skrivati, da sem po skoraj petnajstih letih videti popolnoma drugače kot takrat, ko sva s to isto kolegico gulili teorijo organske kemije na faksu (mimogrede to je najbolj trapast predmet, ki ga zdaj resnično potrebujem na vsakem svojem koraku?!). Skratka, to tako zelo opevano nekdanjo svežino in mladost iz študentskih časov so zamenjali utrujenost in ogromni temni kolobarji pod očmi. Se pa vseeno tolažim in svoj jutranji no make up videz opravičujem z dejstvom, da mi pri redni službi, sp-ju in dveh otrocih vse to tudi pripada.

Sobota je edina dan v tednu, katero največkrat preživimo doma, takrat namreč ni velike možnosti, da srečam sošolko s faksa, znanca ali kogarkoli, ki bi lahko ocenjeval mojo mladostniško svežino. Zato naredim (po moje) nekaj najboljšega za svojo kožo! Sobota je edini dan v tednu, ko koži pustim dihati, zato ne uporabljam ličil in se niti slučajno ne obremenjujem s tem, kako sem videti, ko perem perilo, brišem po tleh ali ko s fantoma skačem po trampolinu. Res mi je vseeno! Pravzaprav sem nenamazana in v raztegnjeni trenirki (ki skrije dejstvo, da se ob petkih zvečer nabašem s sladkarijami) zelo srečna!

Sobota je tudi dan, ko (ne glede na vse in kljub generalki v stanovanju) ne pozabim na nego obraza in na nanos kreme, ki kožo varuje pred izjemno nevarnimi sončnimi žarki. To navado imam že vrsto let (morda tudi zaradi tega mladost in svežina), saj se mi zdi, da se ljudje premalo zavedamo škodljivega vpliva UV žarkov. Še najbolj mi je všeč, ko najdem kombinacijo obojega oziroma kremo, ki neguje in vlaži kožo, ter ščiti pred UV sončno svetlobo. Ravno to sem našla v novem hitu – znamki Frezyderm, ki je končno prispela v Slovenijo. Trenutno z velikim navdušenjem uporabljam Sun Screen Velvet obarvano kremo, ki je resnično nekaj najboljšega, kar sem preizkusila. V mojem kozmetičnem kovčku se je znašlo že kar nekaj t.i. BB in obarvanih krem, a ta je iskreno ena boljših. Ima izjemno lahko in nemastno teksturo, je ravno dovolj prekrivna in koži dovoli dihati, kar je v teh vročih poletnih mesecih izjemnega pomena. Še najboljše je to, da se tudi nekaj ur po nanosu ne svetim, ker ima (za razliko od drugih) učinkovit mat učinek.

 

 

Da ne bo dobil kdo vtisa, da svojo svežino in mladost prepisujem le kremam in kozmetiki … Niti slučajno! Dobro se ve, kdo mamico najbolj dvigne in ji nariše največji nasmeh na obraz, ki ga opazijo čisto vsi! Se ve, a ne mamice? 

Foto Eving