MOJI ČOKO PIŠKOTKI

Od trenutka, ko sem postala mama, sej je čas začel drugače vrteti. Občutek imam, da moj dan nima več 24 ur, ampak bistveno manj, zato je ključno, da sem organizirana. Le tako namreč uspem narediti tisto, kar si zastavim (ali pa ne, ampak danes ne bom jamrala 😂). Hočem le povedati, da kot mamica nenehno iščem načine, s katerimi bom določene stvari izpeljala enostavneje in hitreje. Pri tem mi seveda pomaga moj krasni rokovnik Mamina moč, katerega lahko naročite tu. Ta poseben rokovnik, ki je hkrati tudi spominska knjiga, je čudovito darilo za vsako mamico. V rokovniku (med drugim) najdete tudi prostor kamor lahko zapišete vse recepte, ki si jih želite shraniti na varnem. Ker jaz navadno vse izgubim … hihi 🤗

Že nekaj časa nazaj sem vam obljubila recept za hitre in res okusne čoko piškotke, ki so pripravljeni v rekordno hitrem času (in za izdelavo ne potrebujejo posebnih slaščičarskih spretnosti). Naj se vam opravičim za zamudo (o dnevu, ki ima premalo ur sem že pisala), spodaj se nahaja obljubljeni recept.

Ob sladkih napotkih bi izkoristila priložnost in vam zaželela vse lepo in dobro v preostanku decembra, ter srečno v letu, ki prihaja. Naj bodo ti prazniki še bolj čarobni in posebni. Leto, ki prihaja pa naj bo zdravo in veselo!

RECEPT ČOKO PIŠKOTKI

Sestavine:

– 300g moke (vrsta moke je po želji – lahko bela, polnozrnata, pirina ali kakšna mešanica)

– 120g mletega sladkorja

– 150g stopljenega masla

– 2 jajci

– 150g nasekljanih oreščkov (veliki koščki)

– 150g nasekljane čokolade za kuhanje

– 50g mletih lešnikov

– pomaranča

– pol vrečke pecilnega praška

– 1 vanilijev sladkor (lahko z pomarančno aromo)

Postopek:

V večjo posodo najprej vmešamo mokre sestavine – najprej jajca in sladkor ter nato še ostale (na hitro maso premešamo). Nato dodamo še moko, mlete lešnike, nasekljane oreščke ter čokolado in nastrgano lupinico ene pomaranče (tega ne pozabiti, ker je to pika na i) in maso zamesimo.

V pekač položim peki papir in nanj polagamo po želji velike kupčke piškotkov (jaz to počnem kar z vilico, ker mi je všeč, da so nepravilnih oblik). Piškotke pečemo cca. 10-12 minut (odvisno od velikosti kupčkov) na 180 -200 stopinj do zlatorumene barve.

Dober tek!

P.s. Naredite dvojno maso, ker jih je vedno premalo.  No vsaj pri nas (smo zelo sladkosnedi). 🤗