NA ON S PIKAMI

V četrtek sem jokala, dobesedno jokala. A veš tisto, ko ti nekdo napiše tako lepo posvetilo, da ne moreš ostati ravnodušen. Ko te nekdo opiše tako lepo, da kar malo zrasteš in si zamisliš nad svojo ne preveč hvale vredno samozavestjo. Še vedno ne morem verjeti, da me vidijo v takšni luči. Hvala Anja (njeno posvetilo lahko preberete tu)!

In potem razmišljam o tem, kako vidim samo sebe? Zakaj ne tako, kot me vidi moja prijateljica?

A vidim uspešno žensko? Vedno urejeno? Skrbno partnerko? Super mamo? Dobro gospodinjo? Top blogerko? Vzorno prijateljico?

Niti slučajno! Povsod delam napake …

Ne mine dan, da si ne bi očitala svojih dejanj in si zastavljala nove cilje in naloge. Ne mine dan, da si ne bi očitala razmetanega stanovanja in utrujene žene, ki bi zvečer morala imeti več energije za pogovor s partnerjem. Očitam si marsikaj, tudi to, da nekaterih svojih prijateljic ne utegnem niti poklicati, kaj šele dogovoriti se za kavo. Očitam si to, da nisem bolj potrpežljiva mama, ker me prevečkrat spravita do roba, kjer uporabim tiste vzgojne metode, ki jih niti slučajno ne podpiram. Očitam si to, da ne telovadim dovolj in očitam si nenehno prestavljanje zdravih obrokov na naslednji ponedeljek. Očitam si res ogromno stvari, preveč. Takšna pač sem, po naravi perfekcionist, ki od sebe veliko zahteva in še več pričakuje. To me v bistvu drži pokonci in zaradi tega ne znam biti na OFF. In verjamem, da nas je veliko takšnih … Zato vsem nam posvečam današnji zapis.

Zakaj moramo biti na ON? Ker leta 2018 od nas to zahtevajo! Zahtevajo mamico, ki bo uspešna na vseh področjih, doma in v službi. Zahtevajo mamico, ki bo ne glede na situacijo in karakter otroka vzgajala sočutno in potrpežljivo. Zahtevajo, da ta mamica poleg vseh obveznosti, ki jih ima, tudi dobro izgleda, ne izstopa preveč in je prijazna do soljudi. Zahtevajo, da kuha bio in ustvarja iz homemade plastelina, čeprav je čisti antitalent na diy področju.

Zakaj to delajo? Zakaj je narobe, če ne ustrezamo?

Zato sem sama prišla do zaključka, da vseh zahtev od sebe in drugih ne morem in ne želim izpolnjevati. Želim živeti tako in vlagati toliko energije, kot zmorem. Če želim biti na on, bom to storila brez slabe vesti in delala, ker uživam v tem kar delam. Če pa si slučajno vzamem kakšen trenutek oddiha in preživim vikend s prijateljicami na morju, me noben mimoidoči komentar ne bo spravil v slabo voljo.

Zato drage moje sploh ni pomembno, ali smo preveč ali premalo na off ali na on. Edino kar je pomembno je, da poslušamo svoje srce (in nikogar drugega)!

 

 

 

 

 

 

 

FOTO EVING

Torbica in obleka Zara, superge Mass.