KDO JE NA PRVEM MESTU? DRUŽINA!

Če pogledam povprečen teden naše družine, je ta časovno nabit do zadnjega trenutka. Naš povprečni teden je več ali manj divji (verjetno je to pridevnik, ki bi ga morala pisati z velikimi črkami). Predvidevam, da smo vsi na istem … a se samo meni zdi, da smo si pred kratkim voščili vstop v leto 2019, zdaj pa je že tik pred vrati materinski dan? Ko smo že pri slednjemu, zadnje mesece živim v precejšnjem strahu, da kot mamica česa ne zavozim. Da ne naredim gromozanske napake pri tej izjemno pomembni vlogi – biti starš in vzgajati! Ne predstavljam si bolj odgovorne in zahtevne vloge, kot jo imamo starši. Zato se bojim, da česa ne zavozim. Ob tem pa se tudi čedalje bolj zavedam, da popolnoma nehote in nenamerno zamudim marsikateri pomemben trenutek v njunem otroštvu. Res se bojim, da jih ne zamudim preveč …

Tudi zaradi strahu (in pa, ker vem, da bo njuno otroštvo pre-kratko) si ne glede na vse obljubljam eno stvar! V to sem tako trdno prepričana in od nje ne odstopam pod nobenim pogojem. Čas za družino je svet! Ta čas je VSE! Je nekaj, kar je potrebno še bolj ceniti in spoštovati! Je nekaj, kar je potrebno negovati, vsak dan znova. Je nekaj kar ti da moč za nov dan! Nikoli, res nikoli se pospravljanje ali karkoli drugega NE more in sme enačiti s časom preživetim z družino. Ne sme in pika!

Prejšnji vikend sem imela v načrtu pospraviti stanovanje, pomiti okna, urediti pomladno kolekcijo oblačil, do potankosti očistiti kopalnico in še malo morje podobnih opravil. Vse to sem nameravala, a na koncu nisem počela ničesar od navedenega, ker sem od Thermane Laško dobila odlično vabilo, ki mu nikakor nisem želela reči ne. Še dobro, ker nas je ta krasen počitniški kompleks, ki je več kot primeren za družine, dobesedno očaral. Imajo vse, kar potrebuje mamica za malce oddiha in otroci za zabavo. Imajo čist in urejen bazenski kompleks, ki zadovolji tako otroke kot tudi odrasle. Imajo vrhunski kotiček s savnami in malo morje masaž ter negovnih tretmajev. Imajo celo virtualno realnost, kjer sem se sabljala in spreminjala zgodovino (če ste gledali moje IG storyje veste, da sem bila ob tem videti izjemno zabavna). O okusni hrani in tehtnici, ki je ob prihodu pokazala plus 2 kg pa raje ne bi preveč razlagala, ker nisem ponosna na dejstvo, da se mi nikakor ne uspe izogniti vsem rogljičkom in kruhastim zadevam ob jutranji kavici.

In še to! Izak je ob koncu počitnic dejal, da moramo za njegov rojstni dan počitnice v tem lepem štajerskem mestu ponoviti. Itak mali moj! Vedno bom izbrala tvoj nasmeh na obrazu (pa četudi bodo zato okna umazana, stanovanje neposesano in maili neprebrani). Vedno! ❤️

Spodaj delimo nekaj utrinkov z dopustnškega vikend oddiha.

Bivali smo v hotelu Thermana Park Laško****Superior

 

Popoldneve smo preživeli (kje drugje kot) na bazenu. Fante je najbolj očaral bazen z valovi in tobogan. Mene pa sta navdušili svetloba in higiena. Moram priznati, da so bazeni Thermane Park Laško eni lepših v Sloveniji.

 

 

V okolici hotela se nahajajo številne sprehajalne in kolesarske poti ter kotički z igrali, ki so za družine z majhnimi otroci zagotovo zelo pomembne.

 

 

 

 

 

Vikend oddih na drugem koncu Slovenije smo izkoristili tudi za ogled znamenitosti, ki jih Štajerska premore ogromno. Težko se je bilo odločiti le za eno (zasuli ste me s številnimi predlogi, zato se kmalu vrnemo 🙂 ), a je na koncu zmagal Grad Celje, kjer smo pobliže spoznali zgodovino mogočnih celjskih grofov. Fajn za male in velike otroke.

 

Objavo smo zapisali kot zadovoljni uporabniki storitev Thermane Laško.