NAUK – NIKOLI VEČ!

Spremembe. Hočeš ali nočeš je bilo teh ogromno odkar sem postala mama. Nekaj je dobrih, nekaj slabih. To, da sem začela piti kavo ne vem kam naj uvrstim … Lahko vsaj funkcioniram, mi (navidezno) celo pomaga. Je pa škoda, da sem na svoj seznam odvisnosti dodala še nekaj novega. Čokolada in sladkarije so čisto dovolj. 🙂

Včasih sem na veliko razlagala, da fuuul rada kuham in pečem. Ne vem, se mi zdi, da je to bilo v preteklem življenju. Včasih se sprašujem, če sem to sploh bila jaz?

Žan je imel v soboto rojstnodnevno zabavo za bližnje, tista za petdeset prijateljev še sledi! Ufff 😉 Jaz ne vem kaj je s temi zabavami in mamami. Vsaj pri meni je tako, da vedno kompliciram pa čeprav si prej dopovedujem, da tokrat res ne bom. “Poenostavi Danijela, poenostavi!” si vedno dopovedujem. Skratka, potrebno je bilo pripraviti nekaj vrst home made piškotkov, čokoladne muffine in vsaj sto vrst slanih dobrot. Ker lahko 14 ljudi (od tega 4 otroci) res pojemo 2 toni hrane!?

S peko sem začela že v petek popoldne, ko sem bila sama za obema fantoma … Nauk – NIKOLI VEČ! Vsaj še kakšen mesec počakam s podobnimi izzivi za preizkušanje živcev. Predstavljala sem si zabavno in pravljično skupno peko piškotkov, predpasnike in pomokane noske. Rezultat so zažgani (in presladki) piškoti, pomokani obrazki (in roke in noge in še pol stanovanja) in ena glasno kričeča (skrajno ne-pravljična) mama. No, sta bila pa otroka zelo srečna, to šteje a ne?!

Rojstni dnevi so izjeme, ko se še nekako prisilim in vklopim mami pogon. Vse ostale dni v letu pa je moje veselju do peke in kuhe na minimumu. Zdaj je moj moto hitro in čim manj packanja pa sem vseeno zelo cenjena pri fantih in še na polno se mi zahvaljujejo. Noro! Vsakič, ko se odločim eksperimentirati in pripravim razne inovativne (zdrave) jedi je isto. Vse pojem sama! Včerajšnji pire krompir, špinača in na žaru pečeni zrezki so poželi cel aplavz!? Sem ignorirala dejstvo, da je priprava vzela 30 minut. Očitno smo v obdobju kulinarične preprostosti (nobenemu povedati ampak meni neverjetno ustreza).


Danes sem hotela objaviti fotke z zabave in moje umetnije a sem pri pregledovanju fotografij umrla od smeha, ker sem opazila, da je Izak na vseh pri hrani. Eto, moje tokratno pretiravanje je zadovoljilo največjega jedca!

SKOZI IZAKOVE OČI

 15 minut pred začetkom zabave Izak zagleda kotiček za otroke. Ker mu ne dovolim, se začne trmati, jokati in seveda popustim. Ves srečen za mizo pričaka ostale otroke.

“Njam njam!”

“Mmmm, moram pojesti dokler je še toplo, kajne!? Ta mami skos samo tečnari!”

“Končno so prišli ti otroci! Pa kaj mislijo, da jih bom do ne vem kdaj čakal!?”

Vsi so na hitro pojedli, Izak pa še kar vztraja za mizo.

“Kaj ste že kar konec al kaj, a ni škoda tole vreči v smeti? Bom še en pica polžek za sabo vzel! Mogoče postanem lačen ali pa bo mami (kot to navadno stori) vse skrila.”

Uf, skoraj bi izgubila rdečo nit …

Bilo je NEPOZABNO! 🙂

“Vse najboljše bratec Žan, rad te imam! Pa hvala, da si mi dal svoj kos torte! Tega nikdar ne pozabim!”

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
37