NE BI SMELE PITI KAVE IN BITI UTRUJENE


Ura je 22:34 zvečer. Sobota. Dan, ko bi morala biti   polna energije in elana, ker je to najlepši čas v tednu. Pa nisem. No, vsaj ne vedno. Saj vem, da mamice nenehno samo jamramo, vem da tega sploh ne bi smele početi a vseeno, utrujena sem. Zelo utrujena. In na živce mi gre, ko pravijo naj nehamo jamrati. Zakaj biti tiho in kimati drugim? Seveda, je nekaj najbolj enostavnega, ker se ti ni potrebno ukvarjati z nepotrebnimi komentarji. A vseeno si včasih želim, da bi bilo obsojanja in vtikanja v življenje drugih malce manj.

Vrnimo se malce nazaj. Utrujenost in sobota zvečer. Dan, ko podrobno pregledam sporočila in elektronsko pošto, ker čez teden ne utegnem. In dan, ko me nekatere besede tako šokirajo, da se resno vprašam, zakaj sploh pišem. Naj morda raje neham? A me morda ljudje drugače dojemajo zaradi bloga?! Veliko lažje bi bilo, če bi zvečer dejansko bila na off in si prižgala najljubšo serijo in pogledala tri dele v enem kosu. Včasih se res vprašam zakaj, ker mi ni potrebno. Zakaj si nekateri vzamejo pravico do komentiranja življenja drugih, če pa te sploh ne poznajo?!

Zato utrujenost. Res velika utrujenost. Ne gre le za spomladansko utrujenost in posledice materinstva, gre za celoto vsega, kar mi krade energijo. Vem, da ni dobro o tem pisati, ker “kako potem najdem čas in zvečer vsa utrujena pišem blog?!” … Ja, očitajo tudi to.

Mamice le jamramo, ter se ob tem vsepovsod kažemo s kavo in se hvalimo s svojim razmetanim stanovanjem, ker kao ne utegnemo. Ali pa morda zato, ker je to trenutno in?! Pa tega vendarle ne bi smele, ne bi smele piti kave, jesti živil za dvig energije in ne bi smele imeti velikega kupa perila na sedežni. Ne bi, ker ne smemo biti utrujene. Kaj nam je, da tega ne razumemo …

Zdaj je ura 22:39 in trenutno dajem iz sebe svoje občutke in tudi jezo. Priznam. Utrujena sem še vedno, a hkrati zadovoljna. Pred dvema urama, natančneje ob 20:30, ko sta fanta zaspala, sem na kavču popolnoma dezorentirana zaspala tudi jaz. Za mano je precej hektičen dan. Takšen, kot je navadno povprečen dan vsake mamice. Oprala sem najmanj 5 strojev, eno uro likala, skuhala kosilo in spekla sladico, zunaj norela s fanti, sestavljala proge, prebrala 5 pravljic in v piko pospravila stanovanje.

22:55 je ura in jaz odhajam spati z mislijo, da smo ne glede na vse prave carice in to, da si včasih dovolimo kakšen majhen odklop ali pa razmetano stanovanje in liter kave (ali deci vina) nikogar prav nič ne briga. Z našo utrujenostjo se ne vam ni potrebno obremenjevati … Res ne! Vseeno hvala!

Odhajam spati z mislijo, da je jutri nov dan in jutro, ko mi bosta tista mala sončka, zaradi katerih je vse skupaj vredno, prikradla v posteljo in me tako močno objela, da bom polna energije za nov dan!

Skoraj bi pozabila na modno nedeljo 🙈 Usnjena črna jakna Zara, kavbojke Zara, torbica Zara in čevlji Mass.