NE BOŠ SE SPOMNIL …

Včasih se poistovetim s tistim znamenitim rekom “uživaj zdaj, prehitro mine”. Ti naši mali otroci res (pre)hitro odraščajo. Včasih sem si želela, da bi kakšna faza hitro minila ali pa, da se kakšno res naporno obdobje čimprej konča. Včasih sem želela vrteti čas! Ne vem kako, kdaj in zakaj, ampak v enem trenutku dejansko spoznaš, da leta skupaj z otrokom minevajo s svetlobno hitrostjo. Spoznaš, da tvoj otrok kar naenkrat ni več tako zelo majhen …  Le upam, da tudi on tako zelo uživa z mano, kot jaz njim!


Dragi moj mali fantek!

NE BOŠ SE SPOMNIL trenutka, ko sem te prvič stisnila v objem. Bilo je zelo čustveno in nepozabno, takrat si me prvič spravil v jok.

Ne boš se spomnil svojih prvih korakov, ki si jih naredil s ponosom in največjim nasmeškom na obrazu. Takrat sem začela dojemati, da boš prehitro odrastel.

Ne boš se spomnil vseh izrečenih »mama mama«, ko si sredi noči (najmanj sedemkrat) potreboval objem in tolažbo. Takrat sem mislila, da ne bom zmogla!

Ne boš se spomnil trenutka, ko si jokajočemu bratcu ponudil svoj najljubši avto, le zato, da ga spraviš v dobro voljo. Takrat me je očarala tvoja empatija, ostala sem brez besed.

Ne boš se spomnil vseh risank, ki sem ti jih (kljub slabi vesti) prižgala, le zato, da sem imela kakšno minutko miru. Takrat sem se počutila slabo, ker sem si dovolila bližnjico.

Ne boš se spomnil prvega obiska pri zobozdravniku, ko si trmasto uveljavljal svoj jaz (kljub temu, da sva se cel teden na to pripravljala) in na vso moč zapiral mala usta ter skrival zobke.

Ne boš se spomnil vseh prebranih pravljic in skulptur iz plastelina, ki sva jih skupaj ustvarila.

Upam, da se ne boš spomnil mojih solz in mnogih jeznih besed, ki so bile posledica izčrpanosti. Včasih me je res malo odneslo …

Ne boš se spomnil, da si me s svojim prihodom spremenil. Pokazal si mi, da je življenje mame nekaj najlepšega in izpopolnjujočega!

Ne boš se spomnil kako zelo me OSREČUJEŠ, ko mi rečeš »mami, jaz te imam tako rad«!

Čez mnogo let se vsega tega res ne boš spomnil …

Ampak nikar ne skrbi, jaz bom vse te spomine hranila zate mali moj! #mumlifeisthebestlife