NE HVALI!

A ste že bile kdaj deležne telefonskega klica, ki vam je dvignil pritisk na 200 in zaradi katerega ste vrgle vse iz rok? To se je včeraj zgodilo meni. Med službo, ob natanko 13.27 mi je zazvonil telefon. Lepo pozdravljena, iz vrtca kličem. Zaradi Izaka … Sploh ne vem kako je nadaljevala in kaj točno sem ji odgovorila nazaj … Slišala sem samo še Izmerjena vročina je 39,6 in ta številka mi je še nekaj časa odmevala v glavi. Oooo ne, od kje pa zdaj to, če je bil zjutraj bp? Sem kaj spregledala? Sem jaz kriva? Tipične mami misli so mi hodile po glavi med (prehitro) vožnjo do vrtca.

Natanko 3 ure pred klicem sem na polno razlagala sodelavki, ki je ravno omenjala otroške bolezni in dejstvo, da so trenutno VSI bolni … Se moram pohvaliti, moja dva sta zdrava že od novembra! Nič, tudi nos ni zamašen. Kolk fajn, na bolniški nisem bila že od novembra! Kaj se zgodi, ko mama pohvali otrokov spanec? Kaj neki? Tisto noč otrok definitivno NE SPI! #mumkarmaisabitch In kaj se zgodi z zdravjem otroka, ki je deležno hvale? Ni potrebno odgovoriti, a ne?! Morda bo slišati malce vraževerno ampak res verjamem, da je nekaj na tem. Ve tudi?

Danes je Izakovo stanje že precej bolje, vesela sem, da gre le za virozo. Mali bolnik že skaklja naokoli in mi vsake toliko s svojimi nagajivimi prijemi povzroči kakšen dodaten siv las. 🙂 Zdaj sem dobila zagon, da še bolj delam na naši preventivi! Fantje me lahko gledajo tisočkrat postrani ampak jedli bodo vse, tudi avokado, ingver in limono. Pika. Imate kakšen nasvet za izbirčneže? Enega poznam! 🙂 Še vedno bom vztrajala na raznovrstni in zdravi prehrani ter gibanju na svežem zraku (pa četudi je kdaj premrzlo). Zdi se mi, da je to najboljši recept za zdravje. Nekajkrat letno imunski sistem otrok še dodatno podprem z naravnimi sredstvi. V naši domači lekarni lahko najdete otroški sirup Sambucol, ki vsebuje izvleček jagod črnega bezga. Jagode so najmočnejši naravni antioksidant, vsebujejo ogromno vitaminov, ki ščitijo naše telo pred vdorom škodljivih mikroorganizmov. Pokukajte na njihovo fb stran, meni je všeč tudi zato, ker pri njih vsakodnevno najdem naravne in enostavne napotke za dvig odpornosti.

Svoje doživetje bi želela končati s pomembnim naukom, katerega lahko upoštevamo čisto vse (jaz stojim v prvi vrsti). Nikoli NE HVALI! Ne veš kaj te čaka naslednji dan! In še bolj pomembno! Nikoli ampak zares nikoli ne tolaži drugo mamico (tisto, ki ima bolnega otroka in, ki kar hrepeni po iskreni tolažbi) z besedami MI SMO PA ZDRAVI! 

Zdravilne rožice in bolni tiger 🙂