NENADOMESTLJIVA MAMA

Trenutno ležim bolna na sedežni, upoštevam priporočilo zdravnice in se hkrati tolčem po glavi zaradi tega, ker sebe vedno postavljam na zadnje mesto. Tako namreč je pri mamah, najprej stokrat pomislimo na svoje otroke in njim zagotovimo vse kar potrebujejo, nato pa (če ostane še kaj časa in energije) še nase. Roko na srce, to največkrat sploh ni realizirano. In tako je trenutno z mano, že tretji dan ležim z vročino in počutjem, ki mi ne dovoljuje niti tega, da se dvignem iz postelje. Sploh ne vem, če sem že kdaj  tako zbolela, da bi bila prikovana na posteljo. Po moje ne. Naj priznam, da sem se tokrat čisto zares zavedla, kako zelo pomembna vrednota je zdravje, in kako zelo potrebna je preventiva, ko govorimo o skrbi za naše zdravje. Zakaj jaz in zakaj ravno zdaj (ko imam največ dela), sem se spraševala, ko sem si izmerila temperaturo 38,5, a mi je odgovor popolnoma jasen.

In zdaj končno počivam (ter upoštevam zdravniške nasvete) razmišljam o vsem, kar trenutno zamujam. Ne me narobe razumeti, v mislih nimam gore neprebranih e-mailov, zamujenih sestankov ali zmenkov z goro perila. Na tem področju je čisto vsak izmed nas nadomestljiv, to si res moramo zapomniti. To dejstvo mi z leti postaja čedalje bolj jasno. V mislih imam nekaj povsem drugega … najbolj mi manjkajo tisti lepi trenutki s fanti, ki jih zaradi bolezni zamujam. Zato že zdaj v postelji načrtujem, kaj vse bomo počeli in kam vse se bomo odpravili, ko se mi bo stanje izboljšalo. Hecno a ne? Ampak res začnemo ceniti majhne stvari šele takrat, ko smo kakšen dan brez njih.

Poleg tega sem zdaj še bolj obsedena s preventivo, s katero želim zagotoviti, da fanta ne zbolita. Zato vztrajam na tem, da vsak dan pojesta goro sadja in zelenjave, se gibata na svežem zraku in skrbita za redno umivanje rok. Poleg vsega naštetega pa jima zdaj še bolj redno dajem Imunoglukana Junior (bogat z vitaminom C, več o izdelku preberite tu), ki ga obdobno uporabljamo že nekaj let. Ko rečem uporabljamo, mislim predvsem na fanta, ker sem (kot sem prej omenila) nase enostavno pozabila. To namreč velikokrat počnemo mamice, predvidevam da se tega niti ne zavedamo najbolje. Najverjetneje bi se moje stanje drugače razvilo, če bi bila tudi pri sebi tako vztrajna in dosledna. Ampak v redu, naj bo to šola za naprej zame in tudi za vas.

Prej sem govorila o nadomestljivosti, pozabila pa sem povedati še nekaj izjemno pomembnega. Vsak izmed nas je nadomestljiv na skoraj vseh področjih, le v enem primeru bi lahko rekla, da to ne drži. Otroku mamica NI nadomestljiva! Tudi zato se potrudimo, da za njih ostanemo zdrave! 

P.S. Na fotografijah smo s fanti načrtovali, kam se bomo odpravili na krompirjeve počitnice. Prepričana sem, da bomo do takrat vsi zdravi in polni energije za raziskovanje. Nas boste spremljali? 🙂

FOTO EVING