NIČ HUDEGA!

Kako bi bilo, če bi bili vsi identični?

Kako bi bilo, če bi bile vse ženske rjavolaske, visoke 1,75 cm in srednje postave z izrazitimi oblinami. Kako bi bilo, če bi vse imele modre oči in športno-elegantni stil oblačenja?

Kako bi bilo, če bi vse mame vzgajale z istimi vrednotami?

Kakšen bi bil svet, če v njemu ne bi bilo različnih mnenj ter priložnosti, da lahko kljub nestrinjanju in drugačnemu pogledu na tematiko, zrastemo in se dopolnjujemo?

Kako bi bilo, če bi vse mame ubrale enako pot vzgajanja in če bi vsi otroci postali zdravniki ali gasilci? Kdo pa bi bil trgovec in voznik avtobusa?

Kako bi bilo, če bi se v vsem strinjali? Monotono, pusto, črno-belo in nezanimivo? Kje pa so izzivi? Kje so barve?

Preteklo modno nedeljo sem objavila fotografijo zarine obleke, ki odkriva ramena in je idealna modna kombinacija za poletni sprehod po mestu. Mnenja nanjo so bila (po pričakovanjih) zelo različna in tako je tudi prav. Meni je top, a to niti slučajno ne pomeni, da mora biti lepa tudi tebi! Pravzaprav ne gre le za nepomembno obleko, gre za mnogo ostalih stvari v materinstvu. Gre za reakcijo in tvoj odnos, ko se z nekom ne strinjaš … Meni je nesprejemljivo sončenje na plaži z majhnim otrokom sredi dneva, tebi se ne zdi nič takega. Ok, ne obsojam te! Meni se zdi bolj pomembno, da fanta v tem predšolskem obdobju preživita veliko časa zunaj in preizkusita vse športne aktivnosti, tebi pa je pomembno, da tvoj otrok že zdaj obvlada abecedo, štetje do sto in kontinente. Ok, sprejmem tudi to! Meni je pomembno, da je v stanovanju vedno pospravljen nered, ker ne bi prenesla, da česa ne najdem, tebe pa ne moti tisoč in ena stvar na vseh koncih stanovanja. Raznolikost in drugačnost sta v redu. Ti sprejmeš moje mnenje, jaz pa tvojega! Res je, da smo si različni, a to nikakor ne pomeni, da se ne moreva razumeti, izkazovati spoštovanje in s tem biti dober vzgled svojemu otroku!

P.s. Nenazadnje sem se kljub nekaterim komentarjem odločila obleko kupiti. Hihi, nič hudega, če komu ni všeč (sprejmem kritiko!) … 😉

Obleka, torbica, espadrile ZARA, uhani H&M.

Fotografije EVING