NIČ NI HUDEGA, ČE NE ZMOREŠ MAMICA!

Včeraj sem govorila s prijateljico, ki mi je dejala, da se včasih sramuje, ker si vsake toliko časa privošči obisk gospodinjske pomočnice. Priznam, včasih sem bila tudi jaz malce zadržana do te zdaj zelo popularne ideje, ko ti popolna neznanka vstopi v hišo, kjer sicer pospravi, a ima ob tem dostop do vseh intimnih prostorov. In zdaj? Komaj čakam, da si bom v novi hiši privoščila obisk čudežne gospe, ki mi bo ob petkih uredila gospodinjstvo, da bom lahko težko pričakovan vikend preživela z družino in ne s sesalcem v roki. Je to stvar, ki bi jo bilo potrebno obsojati ali se je sramovati? Mislim, da ne …

Zdaj, ko pišem to objavo, leži ob meni kup opranega perila (iz katerega bi lahko naredila velikansko smreko in jo okrasila z lučkami), ki ga je potrebno zložiti in razporediti na pravo mesto. Ob tem gledam čez okno, kjer opazim ogromne lise, ki jih namenoma ignoriram. Lasje so speti v čop, ker razpuščeni ne bi bili spodobni. Elastika od (sicer zelo udobne) trenirke me nekoliko veže, ker sem se zredila. Govorim si, da zaradi pljučnice enostavno nisem mogla telovaditi. No, tudi brez bolezni ne vem kolikokrat bi, imam pa vsaj dober izgovor. Ležim in razmišljam, kako zelo vesela sem, da imam okoli sebi ljudi, ki mi občasno (ko to potrebujem) pomagajo. Res vesela, pa ne samo zaradi pomoči, temveč tudi dejstva, da razumejo moj “ne zmorem”.

Zdaj, ko pišem te besede ugotavljam, da ne gre le za njih, gre namreč zame. Vesela sem, da sem s svojim “jaz bom”, ko sem morala vse storiti sama, prišla do zavedanja, da mi tega ni potrebno. Ni potrebno imeti vse tipi topi in ni mi potrebno vsega storiti sama. Pravzaprav je še lepše, da stvari delamo skupaj, takrat namreč nastanejo krasne zgodbe, občutki in odnosi.

Da skupaj zmoremo več smo dokazale tudi s skupino Mami blogerke, kjer sem spoznala mamico treh otrok in super blogerko Majo. Takoj sem vedela, da ji lahko zaupam in, da je primerna oseba, ki bo navdušenje nad rokovnikom Mamina poMOČ znala skupaj z mano deliti med vas. Maja zato, ker menim, da lahko skupaj pišemo še lepše zgodbe in zato, ker jaz pri tem tako velikem projektu (ki vas je prvič zelo navdušil) enostavno potrebujem pomoč. To je iskren odgovor na vsa vprašanja, ki sem jih prejela glede rokovnika. Potrebujem pomoč in verjamem, da s tem ni nič narobe!

Must have rokovnik s prenovljeno vsebino lahko dobite v dveh čudovitih barvnih različicah. Prvi del rokovnika je priročnik, v katerega zapisujete vse pomembne informacije, drugi del pa je planer za 40 tednov, ki vam pomaga načrtovati dan cele družine. Naročite ga tu.

Foto Eving

 

 

 

 

 

Rokovnik Mamina poMOČ je tokrat še bolj vau in dokazuje, da skupaj ustvarjamo še lepše zgodbe! Omejeno zalogo je možno naročiti tu.

 

 

 

 

In ti mamica? Si utrujena? Ne zmoreš vsega sama? Spreglej obsojajoče poglede in morebitne kritike … nič ni narobe, če ti kdo pomaga!