NIČ NI NAROBE, ČE TO OBČUTIŠ MAMICA!

V petek sem gostovala na RTV Slovenija v oddaji Dober dan, posnetek si lahko pogledate tu. O tremi pred nastopom raje ne bi, ker je bila gromozanska! 🙂

V studiu so se mi pridružile tudi moje drage Mami BlogerkeNepopolna mama, Misija mamica, Moj lajf, Mamin twist, Moja galerija, Mami na vrtu in Mami in ati na solati. HVALA , zakon ste!

Za mojo frizuro je poskrbel frizerski studio Glamur iz Novega mesta.

Moram priznati, da je bila sicer to zelo lepa izkušnja, katero z veseljem še kdaj ponovim. 🙂 Začetno vprašanje voditeljice je tudi razlog za današnjo objavo. Zanimalo jo je, če v materinstvu kdaj občutim strah, kako je bilo s tem na začetku, kako zdaj in kako se s strahovi soočam …

Nisem človek, ki bi preveč paničaril in delal težave, kjer jih ni. Morda sem le malo preveč realna, premalo sanjava in flegmatična. To je ena od lastnosti na kateri bi morala več delati. A veš tisto, ko rečeš “fučka se mi” in to tudi misliš! To bi si res želela. No, sem že zašla. 🙂 Nekatere mamica vztrajno trdijo, da jih ni strah … Jim pravzaprav močno zavidam, ker mene pa je! DEJANSKO ME JE STRAH! Strah, da se jima kaj zgodi! Strah, da jima ne nudim dovolj! Strah, da ga kje ne polomim! Velikokrat ob večerih razmišljam in se sprašujem, če sem sploh dovolj dobra?!

Lahko bi bila bolj potrpežljiva in zabavna, morda celo manj stroga?! Lahko bi skuhala bolj zdravo kosilo, z njima ustvarila še kakšno skulpturo iz plastelina ali pa prebrala še tretjo pravljico za lahko noč … A res naredim vse kar je v moji moči?

Zakaj ni bil danes tako vesel kot je bil včeraj?
Zakaj se je jokal in trmal?
Zakaj je rekel, da me ne mara več?
Zakaj ne govori celih stavkov?
Zakaj še ne plava brez rokavčkov?

Tudi jaz včasih občutim strah, ker ne vem ali je moj trenutni maksimum dovolj … Menim, da s tem ni nič narobe, ne gre za nekaj nenavadnega ali groznega. Je čustvo s katerim se moramo (tako kot z vsem v življenju) soočiti in ga enostavno sprejeti. Zakaj ne bi zmeren strah obrnili v pozitivo in rekli, da je dokaz, da smo dale vse od sebe in da nam ni vseeno. Ja, MATERINSTVO res prinese STRAH! Meni, tebi in tudi nasmejani mamici z igrišča. Pa vendar MATERINSTVO prinese še nekaj veliko bolj pomembnega! Prinese tudi NESKONČNO LJUBEZEN, ki zmore premagati vse strahove tega sveta. Nikar ne pozabi na to!