NITI EN OTROK NI ENAK DRUGEMU …

“Kako to misliš, da si ne moreš umiti zob?” je spraševala ena vozičkarica drugo. Nehote sem ujela njun pogovor in se spominjala časov, ko tudi jaz nisem imela časa niti za stranišče, kaj šele za kaj drugega. Nikoli ne bom pozabila tiste grozne utrujenosti in izčrpanosti, ko sem šele okoli dvanajstih prvič pomislila na to, da bi si preoblekla pižamo in umila zobe. To so bili tisti prvi tedni, ko sem si za zajtrk privoščila kavo in nekaj piškotov. Ni me sram priznati, da sem večji del dopoldneva preživela na sedežni, kjer je bil moj mali dojenček name priklopljen. Do danes sem že malo pozabila, kako zelo mi je bilo v resnici takrat težko. A vseeno mi že takrat ni bilo jasno, kako so lahko nekatere mamice z nekaj mesečnim dojenčkom že v zgodnjih jutranjih urah naredile vse, medtem ko sem jaz po celi noči maratonskega vstajanja in dojenja ter podiranja kupčka še komaj živela.

6 let je že od tega. 6 let? To tako zelo naporno obdobje je kar hitro minilo in za tem je prišlo novo obdobje … no, ne le eno. Veliko njih. Prišli so prvi zobki, ki so pustili neizbrisljive sledi na mojih laseh in koži (beri milijon sivih las in črni podočnjaki, ki jim ni pomoči). Prišel je prvi obisk pri zobozdravniku, ko sem pričakovala najhuje, oba moja otroka pa sta me s svojim obnašanjem in odnosom do zobozdravnice in vseh tistih čudnih pripomočkov na vesoljskem stolu skoraj sezula. Takrat sem občutila ponos, občutila sem takšen ponos in zadovoljstvo, ki pretehtata na tisoče neprespanih noči (in neumitih zob). 

Kako pa je z umivanjem zob in mami zajtrkom zdaj?
Včasih pridejo dnevi, ko ne vem, kje imam glavo, a se vseeno zavedam, da imam ob sebi (ne več tako zelo majhni štručki temveč) dva mala fanta, ki se od mene nenehno učita, zato se trudim delati tako, kot mislim, da je prav. Torej – za zajtrk ni več kava in piškotov (razen v izjemnih primerih). 🙂 Glede umivanja zob pa sem že ob koncu prve porodniške naredila veliko spremembo in si po priporočilu zobozdravnika kupila električno zobno ščetko Philips Sonicare. Takrat sem se odločila investirati v zdravje zob, ker sem se med nosečnostjo soočala s precejšnjimi težavami, in moram priznati, da se je nakup že kmalu izkazal za odlično naložbo. Občutek na zobeh, ko jih skrtačiš z električno zobno ščetko Philips Sonicare, ki se zobem popolnoma prilagodi in zajame vse predele, je neverjeten. Zato brez nje ne grem nikamor, tudi na dopust jo vedno vzamemo s sabo.
Si predstavljate moje veselje, ko sem pred kratkim postala lastnica novejše in še bolj izpopolnjene Philips Sonicare DiamondClean Smart zobne ščetke?! Ima toliko dobrih, hvale vrednih karakteristik, da sploh ne vem, kje bi začela. Posebna sonična tehnologija omogoča nežno, a vseeno učinkovito ščetkanje, ki je primerno tudi za občutljive dlesni. Odstrani tudi do 4x več zobnih oblog in kar 100% več madežev, kot ostale ščetke. Gre za pametno zobno ščetko, ki jo lahko priključim na aplikacijo, s pomočjo katere spremljam, ali je bilo ščetkanje uspešno. Fajn, a ne? Že prej sem omenila, da sem svojim otrokom vzgled … zato sta lastnika Philips Sonicare zobne ščetke postala tudi fanta. Zdaj si še z večjim veseljem umivata zobke z dovolj nežna, a vseeno učinkovito zobno ščetko. Še najbolj mi je všeč, da ima časovni interval, ki opozarja na čas trajanja ščetkanja. Torej, nič goljufanja “Sem že, sem že …” (po 10 sekundah umivanja).

Naj se za koncu vrnem mamici, ki sem jo omenila na začetku objave … ta utrujena mamica je več kot očitno začetek materinstva doživljala precej drugače, kot njena prijateljica, ki ji ni bilo jasno, zakaj ne zmore čisto enostavnih, vsakdanjih stvari. Tako pač je, različni smo. Niti en otrok ni enak drugemu in niti ena mamica ni enaka drugi! Dovolimo si drugačnost in nikar ne obsojajmo.

Foto Eving.
   
Objavo je nastala v sodelovanje s Philips.