NITI SANJA SE TI NE, KAKO ZELO SE TRUDIM!

Dragi moj (ne vedno) zlati otrok!

Rada bi, da veš, kako se počutim …

Rada bi, da veš, kako zelo se trudim!

Želim si, da to veš. Bolj kot vse na svetu, si želim, da vidiš svojo mamo, kot nekoga, ki bi zate naredila vse! Vem, da nisem popolna! Vem, da delam napake in vem, da nisem vedno zabavna in nasmejana, a vseeno – TRUDIM SE in vse kar storim je iz čiste ljubezni.

Zaenkrat si še majhen in tega ne vidiš, ne moreš razumeti ti velike ljubezni, ki ti jo dajem in zaradi katere sem včasih žalostna. Zgodi se, da zvečer jokam, ker imam občutek, da nisem naredila dovolj. Včasih me spremlja občutek, da nisem dovolj dobra, ker sem te bodisi pustila na cedilu, ker nisem reagirala tako kot bi morala (ali tako kot piše v knjigi). Včasih vidim le tisto, kar sem storila narobe. Včasih ne vidim tvojega nasmeha, ko te odpeljem starim staršem, s katerimi ustvarjaš spomine, medtem ko jaz doma drgnem stanovanje. Ne vidim tvojega spečega nasmeha, ko te ponoči stiskam, ker še vedno spiš z mano. Ne vidim tvojega nasmeha, ker sem se odločila za McDonald’s, ker enostavno nisem zmogla kuharije.

Velikokrat hočem drugače, bolje …

A vseeno si želim, da veš – TRUDIM SE! Vsak dan znova. Tudi takrat, ko padem. Tudi takrat, ko si brišem solze in govorim “Ne zmorem več!”. Tudi takrat, ko se trmaš in, ko imam občutek, da sem spet zavozila … tudi takrat, ko vpijem in znorim.

Nikoli ne bom popolna in nič zato! Rada bi, da vidiš, da je življenje takšno. Da ljudje pademo in se ob padcu tudi poberemo. Rada bi, da me vidiš padati. Ker vem, da se boš zaradi tega lažje po padcih pobiral tudi ti. Ker boš videl, da je to možno. Ker vem, da mi boš takrat za mojo iskrenost hvaležen.

Ponosna sem nate in hvala, da sem lahko tvoja ne preveč popolna mama.

Tista, ki se nenehno trudi!

Tista, ki te ljubi iz vsega svojega srca!

Hvala ti, da se trudiš in ljubiš z menoj! Bodi pogumen in ljubeč! Spoštuj druge!

In vedno, ne glede na vse – TRUDI SE!

 

Prirejeno po Rachel Marie Martin.