OBLJUBIM!

8. marec. Toliko voščil, obljub in besed, da bo drugače in bolje. A bo res?

Ležim na kavču z računalnikom v naročju, ura je natanko 20:19 … Gledam nohte, ki so razcepljeni in v treh različnih dolžinah. Lasje so bili nazadnje oprani v nedeljo in imajo najmanj dva centimetra dolg narastek. Oblečena sem v pižamo, ki me nekoliko veže okoli pasu, ker mi ni uspelo doseči, teže ki sem jo imela pred nosečnostjo. V torbici imam goro starih ličil, ki so direktno za v smeti in nobenega časa, da bi poiskala nekaj kar bi mi dejansko odgovarjalo. Na telefonu imam najmanj tri sporočila od prijateljic na katere mi čez dan ni uspelo odgovoriti. V glavi že dolgo premlevam vse te velike obljube, da se bo končno nekaj spremenilo in da se bom začela več posvečati sebi!


Res je, padle so obljube, da si bomo vzele čas in storile nekaj zase, svoje telo in dušo.

Pa si bomo res? NE BOMO! To je dejstvo in jaz v tej objavi ne mislim obljubljati nečesa, kar niti v najboljših sanjah ne bom mogla uresničiti. Zato bom raje OBLJUBILA nekaj kar je popolnoma IZVEDLJIVO in REALNO!

Ne obljubim, da si bom večkrat na teden vzela čas za kofetkanje in čvek z najboljšo prijateljico. Obljubim pa, da jo bom vsaj enkrat na teden poklicala in organizirala vrhunsko virtualno kofetkanje!

Ne obljubim, da bom do poletja shujšala 5 kilogramov, ker roko na srce preveč ljubim tisti občutek zadovoljstva, ko jem nekaj noro okusnega. Obljubim pa, da bom tiste nepotrebne piškotke ob najbolj nemogočih večernih urah zmanjšala na dva (ali tri) kosa!

Ne obljubim, da se bom vsak teden odpravila k frizerju, ki mi bo uredil pričesko po najnovejših modnih trendih (čeprav bi to sicer bile moje sanje). Obljubim pa, da si bom takrat, ko sama ne bom zmogla krotiti divjih laskov, takoj zagotovila termin v mojem najljubšem salonu.

Ne obljubim, da bom štirikrat (ali celo petkrat) na teden izvajala 10 kilometrski maraton, ki me bo spravil direktno v posteljo (in komo). Obljubim pa, da se bom odpravila na tek vsakič, ko bom dovolj zagnana, spočita in bom od tega imela korist in užitek.

Ne obljubim, da bom popolnoma spremenila svoj stil življenja in postala nekdo drug, ker to sploh ni potrebno. Delala bom na majhnih korakih, ki spremenijo dan in dvignejo razpoloženje. Brez slabe volje in odpovedovanja! Z majhnimi koraki sem že začela, ko sem v svojo prehrano uvedla uživanje teh noro okusnih, veganskih medvedkov, ki čez lužo dobivajo vrhunske ocene in so pravi hit. A morda že katera pozna Sweetbearhair čudežne medvedke? Bogati so z vitamini, ki pozitivno vplivajo na kvaliteto las (in nohtov). Z rednim jemanjem spodbujajo hitrejšo rast las, povečajo lesk in zmanjšujejo lomljenje. To je to kar trenutno potrebujem, ker so po dveh porodih moji bujni in svetleči lasje postali vse drugo kot to.

Vem, da smo vse na istem, zato bom jutri kar dvema zvestima bralkama podarila nekaj za lažje majhne korake! NE POZABITE SE OZNAČITI V KOMENTAR!

Pa recimo, da bodo moji lasje “poštimani” in urejeni! Kaj pa ostalo? Drugi na seznamu nujnih obljub pred vročim poletjem in sprehajanjem po plaži je zagotovo celulit! Uf, tega pa se ne uspem in ne uspem znebiti! Telovadba, top celulitne kreme, zdrava hrana, voda bla bla bla … Teorijo poznam, zanima me, če kdo pozna bližnjico do uspešnih rezultatov? 🙂


Zdaj je natanko 21.22. Za mano je zelo efetkivna ura, napisala sem objavo, si vmes nalakirala nohte, odpisala na tri sporočila in naročila darilce za dan žena (v moževem imenu hihihihi). A nisem omenila, da majhni koraki naredijo veliko za srečo in zadovoljstvo!? A me spremljate na Instagramu, že veste kaj sem dobila namesto rož?  🙂