PO SVOJI POTI

Nekatere mame zunaj tekajo s svojimi otroci in uživajo v raztegnjeni stari trenirki, udobnih supergah in no make-up videzu. Spet druge si ne upajo iz hiše preden niso do potankosti naličene in oblečene.

Nekatere mame za večerjo ponudijo kos kruha in pašteto, spet druge vsak večer skuhajo zdrav obrok.

Nekatere ob sobotah zvečer na polno žurajo, spet druge so najbolj srečne, če se namestijo na kavč in ob grizljanju tortilja čipsa gledajo serije.

Nekatere hodijo redno na manikuro, spet druge za takšen luksuz nimajo časa.

Nekatere preberejo vse nove knjige o vzgoji in nenehno iščejo nasvete, spet druge ravnajo po lastnem občutku in se ne ozirajo na okolico.

Nekatere imajo divjo frizuro, pircing in nekaj tatoojev, spet druge nimajo nič od tega …

Nekatere dojijo do otrokovega drugega rojstnega dneva, spet druge že od samega začetka otroka hranijo z adaptiranim mlekom.

Nekatere odvajajo od plenic že pri osmih mesecih, nekatere pa se za ta pomemben podvig odločijo veliko kasneje.

Nekatere so velike zagovornice družinske postelje, spet druge so otroka že kot dojenčka preselile v svojo sobo.

Nekatere obožujejo svoje telo in vse znake, ki jim je podarilo materinstvo, nekatere pa se svojega telesa sramujejo in ga želijo na vso moč spremeniti.

Nekatere se iz službe vračajo v poznih večernih urah, spet druge svoj cel popoldan namenijo sestavljanju proge in risanju živali.

Nekatere čekirajo IG, medtem ko se njen otrok na igrišču z drugimi otroci igra, spet druge ves čas bdijo nad njim in opazujejo vsak njegov korak.

Nekatere se na trmo svojega otroka v trgovini odzivajo popolnoma hladno, spet druge zardijo in komaj zadržujejo mirne živce.

Niti dve mamici nista popolnoma enaki!

Vsaka ima svojo zgodbo, svoje življenje in svoje otroke!

Jaz sem tista mama, ki vikende preživlja v raztegnjeni trenirki in namesto vseh žurov tega sveta raje izberem greyse. Obožujem čokolado in jo velikokrat jem na skrivaj, tudi takrat, ko otrokoma kuham zdrave večerje. Obožujem stiskanje in crkljanje, a se vseeno temu brez težav ponoči odpovem in zato že od majhnega spita vsak v svoji postelji. Sem tudi tista, ki je potrpežljiva, a se vsake toliko zlomi in joka. Sem tista, ki se ne sramuje priznati, da materinstvo ni le pot postlana z rožicami, temveč trdo in garaško delo, ki bi moralo biti bolj cenjeno!

Zato te prav lepo prosim naslednje – preden začneš kritično opazovati in obsojati mamice dobro razmisli in si le zapomni, da čisto vsaka izmed nas živi svoje življenje in hodi po svoji poti s svojimi otroci. Ne po tvoji, PO SVOJI! Hvala! <3

Vsaka mama je dobra mama!